Lappilaiset painokankaat ihastuttavat

Rovaniemi näyttäytyy kiehtovana jätkänkynttiläsiltoineen Kinos Designin suunnittelemassa kuosissa nimeltään My Rovaniemi. Kuva: Kinos Design

Vuosi sitten saatiin Signes kangaskauppaan ensimmäinen erä pellavaisia painokankaita, joiden aiheet kumpuavat Lapin luonnosta. Jatkoa ihastuttaville kankaille seurasi, kun painoon saatiin puuvillakangasta.

Projektia vetävä vuosikymmenten ajan palvellut kangaskauppa Rovaniemen keskustassa on moderni design-kauppa, jonka kivijalkamyymälässä halutaan nostaa esiin nimenomaan paikallista taiteilijoiden osaamista. Myös verkkokauppa on suunnitteilla.

Tuttuja ja tuntemattomia

Mukana yhteistyössä on toista kymmentä itsenäistä rovaniemeläistä ja lappilaislähtöistä suunnittelijaa, joilla on kullakin oma tyylinsä kuvata kotiseutuaan. Joukossa on sekä ennestään tuttuja taiteilijoita että uusia nuoria suunnittelijoita. Yhteistyöverkosto tähtää lappilaisen osaamisen myymiseen myös kansainvälisille markkinoille.

Suunnittelijoina mukana ovat kuvataiteilijat Art Miriam Mirjami Kinnunen, Taidehuone Lotta Vuorma, Ilmi Huoviala, Hellevi Ojala, Saara Sarparanta, Joni Aikio ja Janette Backman sekä tekstiilisuunnittelijat Anu Lammassaari, Minna Kovero, Jani Wathén, Jenna Marttila, Jenna Pyörälä ja Kinos Design Kirsi Norberg.

 

Lappilainen