Pieneläinklinikka HAUska auttaa

Keväällä avattua pieneläinklinikka HAUskaa ohjastaa Heidi Kellokoski-Kiiskinen, sylissä Paulus-koira. Kuva: Krista Kuusela

Huhtikuussa Rovaniemen Mäntyvaaraan avattu pieneläinklinikka HAUska helpottaa Rovaniemellä jo pitkään vaivannutta pulaa pieneläinklinikoista. Lääkäritarjonta ei ole riittänyt kattamaan kysyntää eikä ketjuuntumisesta ja eläköitymisistä yksityisiä, korkeatasoisia ja jatkuvasti toimivia pieneläinklinikoita ole Rovaniemellä ollut riittävästi.

– Kaupungineläinlääkäreiden on pyrittävä ensisijaisesti hoitamaan kiireelliset tuotantoeläinsairaudet ja seuraeläimet tulee mahdollisuuksien mukaan ohjata yksityisille eläinlääkäreille. Jos tämä ei ole mahdollista, ne hoidetaan vasta tuotantoeläinkäyntien jälkeen, kertoo HAUska-klinikan yrittäjä, eläinlääkäri Heidi Kellokoski-Kiiskinen.

Klinikka toimii samoissa hyvin varustelluissa tiloissa Rovaniemen Hevosklinikan kanssa. Tiloissa on muun muassa tasokkaat röntgen- ja ultraäänilaitteet. Heidi Kellokoski-Kiiskinen itse jatkaa tiloissa normaalisti hevosklinikkapalveluaan. Pieneläinlääkärinä toimii Aino-Maija Laitinen, jolla on vankka kokemus Etelä-Suomen pieneläinklinikoilta. Laitinen on vahvasti jatkokouluttautunut koirien hammasongelmiin ja erityisosaamisalueenaan hänellä on pehmytkudoskirurgia. Hän hallitsee erityisesti haasteellisten, kuten arkojen koirien käsittelyn.

 

Lappilainen