Alkutalven hiihtoon Pyhä-Luostolle

Luoston latuosuus oli hiihdettävissä jo lokakuussa, nyt varmemmin pysyvän lumen myötä. Kuva: Visit Pyhä-Luosto

 

Pyhä-Luostolla on talvi otettu vastaan luonnonlumella jo lokakuussa. Uudet baanat avattiin latu-urin Naavasta Pyhän Asteliin ja Luppoon. Nämä 5-6 kilometrin pituiset valmiit ladut sopivat hyvin ensi kertaa lumille tuleville ja talven kuntohuippuun tähtääville.

Luostolla päiväretkeksi sopii hiihtäminen Lampivaaran kahviosta Torvisen majalle, matkaa kertyy n. 9 kilometrin verran. Orresokkaan pääsee parin kilometrin väliladulle, hieman pitemmälle ympärysladulle tai ampumahiihtostadionin alueen ns. asfalttipohjaiselle ladulle.

 

Välillä ladulla luistellen

Latuja vaihtelemalla pääsee kokeilemaan perinteisen hiihdon lisäksi luisteluhiihtoa. Hyvät pohjat takaa  moottorikelkalla vedettävät latuhöylät. Pyhä-Luoston latuverkoston laajuus on kaikkiaan 150 km.

Latumaksuja ei alueella peritä ja latukartankin saa ilmaiseksi. Latuja ylläpitää Pyhä-Luosto Vesi Oy. Ylläpidosta vastaavat Sodankylä, Pelkosenniemi ja Kemijärvi, Visit Pyhä-Luosto ry:n jäsenyritykset sekä alueen vuokramökkien omistajat.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto