Joulu syntyy tunteesta

Kuva: Docendo

Lapsena koetut joulut olivat täynnä taikaa, yllätyksiä ja lämpöä. Kasvaessa joulukiire ja stressi saattavat kuitenkin jättää nämä olennaiset tunteet varjoonsa, eikä joulu enää tunnukaan niin ihmeelliseltä. Talven henki on kuitenkin täydellinen kirja palauttamaan mieleen, mikä joulusta oikeasti tekee joulun. Joulutunnelmasta saa helposti kiinni kauniiden kuvien avulla ja herkulliset tuoksut pystyy melkeinpä haistamaan sivujen läpi. Tunnelmallinen ja lämmin olo säilyy läpi kirjan. Joulu ei ole pelkkiä tonttuja ja punaista väriä, vaan esimerkiksi kukilla saa koristeltua kauniisti. Kirjasta saa paljon ideoita asunnon koristeluun ja aina silloin tällöin esiin ponnahtava resepti on hauska lisä. Niiden avulla voi joulupöytään saada uusia makuja.

Nykyään radiosta soivat joululaulut ja kaupoissa komeilevat lahjat ja koristeet saavat paniikin nousemaan tietynlaista joulua tavoitellessa. Kirjassa kuitenkin muistutetaan, että jokaisella on oma tapansa viettää joulua, eikä ole vain yhtä tiettyä muottia täydelliseen jouluun. Vaikken jouluihminen olekaan, selaillessani sivuja rupesin innoissani miettimään, minkälaisia koristeita, herkkuja ja lahjoja pystyisin tekemään. Luminen maa ja tunnelmallinen valaistus yhdistetään melkeinpä poikkeuksetta jouluun, mutta todellinen joulu lähtee sisältäpäin.

 

Pietiläinen, Ilona. 2020. Talven henki. Anna joulun tulla. Docendo. Printbest, Viro.

 

 

Suvi Mustajärvi