Kaunis ajatus, pieni ele, iso lahja

Kolmannen kerran käynnistyy Rovaniemellä joulutervehdysten kerääminen ikäihmisille tai yksinäisille joulun viettäjille. Yhteistyössä ovat Kotileipomo Antinkaapo, Kukkakauppa Helmi, kopioliike Maippi, Kopiplus sekä Steiner-koulu, kukin omalla panoksellaan.

– Lahjassa on mukana aina Joulutähti, piparkakkurasia sekä eri-ikäisten Steiner- koululaisten tekemä joulukortti, kertoo Antinkaapon Satu lahjaideasta.

15 eurolla hyvää mieltä tuntemattomalle

Joulukuun alkuajan, 1.-16.12., voi joululahjatervehdyksen ostaa joko täältä Helmestä tai Antinkaaposta, kertoo kukkakauppa Helmen Outi Sääskilahti.

Viime vuonna onnistuttiin keräyksellä saamaan joulumuistaminen 120 kotiin. Keräykseen osallistui yksittäisiä kaupunkilaisia, mutta myös yrityksiä oli mukana useamman tervehdyksen voimin. Perinteeksi muodostunutta Joulutervehdystä on kyselty jo alkusyksystä.

Joulutervehdys on näppärä tapa muistaa lämmöllä ja tuottaa jouluiloa sellaisille, joilla ei ole läheisiä joulun vietossa mukana. Rovaniemen kaupungin kotipalvelun työntekijät huolehtivat, että hyvissä ajoin ennen jouluaattoa tervehdykset viedään valituille kotipalvelun asiakkaille suoraan koteihin.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto