Pallaksen luontokeskuksessa Ritva Reinilän valokuvanäyttely

Pallastunturin luontokeskuksessa on esillä Ritva Reinilän isoja maisematauluja, yksityiskohtia ja tunnelmakuvia 28.1.2021 asti. Kuva: Mikko Huotari.

Pitkän linjan valokuvaaja Ritva Reinilä on asettanut esille kolmen talvikuukauden ajaksi 93. näyttelynsä Luonto – mestaritaiteilija Pallastunturin luontokeskukseen. Muoniolaistunut Reinilä on pitkän linjan valokuvaaja, jonka Lapin luonto ja pohjoisen monipuolinen valo eri vuodenaikoina lumosivat. Lopulta toteutui pitkäaikainen haave muuttaa Lappiin.

Valo ja tunnelma ovat kuvissa pääosassa. Reinilä kuvaa itse kehystämissään kuvissa luontoa, sen erilaisia ilmiöitä, yksityiskohtia ja muotoja. Valon havainnointi ja kuvakulmien erilaiset kokeilut tuottavat kuvia, jotka puhuttelevat katsojaa. Maisemia ja luonnonilmiöitä voi katsoa myös pilke silmäkulmassa. Kaikkea ei Ritvan mielestä tarvitse kuvata oppikirjamaisesti.

 

Paula Häyrinen