Unen aika näyttely Arktikumissa

Helmikuun 2021 loppuun asti pääsee Arktikumissa tutustumaan myyttisiin tarinoihin ja teoksiin. Kuva: Paavo Hamunen & Susanna Lendiera.

Paavo Hamunen ja Susanna Lendiera ovat tunnettu ja arvostettu työpari luontokuvauksen, taiteen kouluttamisen, kansanperinteen ja arkaaisen musiikin saralla. Unen aika -näyttelyssä he yhdistävät jälleen kerran tietonsa ja taitonsa ja sukeltavat taiteensa kautta syvälle myyttiseen aikaan, unenomaisiin syntymyytteihin.

Katsojat johdatetaan luontokuvien, maalauksien ja äänimaailmojen avulla matkalle esivanhempiemme myyttisiin kuvatarinoihin ja tunnelmiin luonnon synnystä. Näyttelyssä pääsee perehtymään maailman, kiven, veden, tuulen ja kasvien syntyyn. Luonnon synty- eli alkumyytit lohduttavat ja kannattelevat yhteisöä muutosten virrassa. Esillä on valokuvia, maalauksia ja Hedda Retun haltijaperinteestä ideansa ammentavia ihmisen eli inehmon nukkehahmoja. Susannan luoma arkaainen äänimaisema soi näyttelyn taustalla.

 

Lappilainen