Käsitöitä Käyrämössä

Talven pakkasilla lämmittää MaRoun valmistamat Lapin villasta huovutetut töppöset. Kuva: Annika Piittisjärvi

 

MaRou on uusi yritys, joka aloittelee toimintaansa Käyrämössä Sodankyläntien varrella. Yrityksen perustaja Annika Piittisjärvi valmistui syksyllä käsityötaidonohjaajaksi ja sai valmiiksi alan ammattitutkinnon. MaRou syntyi opintojen myötä. Yritys valmistaa erilaisia käsityötuotteita keskittyen kierrätysmateriaalien ja luonnonmateriaalien hyödyntämiseen. Verkkokauppa www.marou.fi on jo auki.

Lappilaista villaa käytetään mm. kuvan tossuissa. Villan pesu, kuivaus ja karstaus on tehty käsityönä. Aikaisemmin villaa ei hyötykäytetty, vaan joutui tiloilta roskiin, koska kehräämöille sitä ei taloudellisesti ole kannattanut toimittaa.

– Myös koirankarvaa voin hyödyntää niin hatuissa kuin tossuissakin, selvittää Annika töistään.

Turvallista ja kestävää

Lasten tossujen pohjissa käytetään kierrätysnahkaa, aikuisten tossujen pohjissa on käytetty kumisekoitetta.

– Molempiin työvaiheena on liimaus ja ompelu. Näin pidetään turvallisuus ja kestävyys etusijalla, kertoo Annika.

Yrityksen nimi sai alkunsa tyttöajan nimestä Mari Annika Roukala.

– Halusin yritykselle nimen, joka jotenkin kuvastaisi maanläheisyyttä ja rouheisuutta, maalla tehtyä, luonnonmateriaalien käyttöä. Sitten keksin, että otan ensimmäisestä nimestäni alkukirjaimet ja tyttösukunimestä myös alkukirjaimet. Niin syntyi MaRou.

 

MaRoun logossa kuvataan myös kierrätettävyyttä niin materiaaleissa, tuotteissa ja pakkausmateriaaleissa.

 

Lappilainen