Retkelle Suomen kansallispuistoihin

Forsberg, Pepe & Sorsa, Mikko. 2020. Kansallispuistot tutuiksi Suomi, retkeilijän opas. Karttakeskus. Kuva: Karttakeskus

 

Retkeilyn suosio Suomessa kasvaa. Jossain vaiheessa on jopa moitittu reittien ruuhkaisuutta ja tunkua autiotupien lavereilla. Kun lähipuistot ja retkimaastot on kaluttu, kaipaa moni uusiin maisemiin ja kauempana oleviin kohteisiin. Kotimaisiin kansallispuistoihin voi tutustua kotisohvalta käsin, kun on aika suunnitella seuraavaa lomaa ja kohdetta.

Pohjoisessa Suomessa on kymmenen kansallispuistoa. Ne kaikki esitellään Kansallispuisto tutuksi- kirjassa karttojen, kuvien ja retkiesitysten kera. Tutuksi tulevat mm. Pyhä-Luoston, UKK:n, Lemmenjoen, Pallas-Ylläksen ja Perämeren muutaman kilometrin pituiset lyhyet päiväreitit, kokopäiväretket ja yöpymistä vaativat osuudet. Tekstiesittelyjen jälkeen lisätietoa saa QR-koodin takaa.

– Kirjan teko on ollut palkitseva prosessi. Uskomaton määrä ihmisiä auttoi meitä pääsemään tavoitteeseemme, minkä uskon näkyvän kirjassa rikkaana ja mielekkäänä lukukokemuksena. Teoksessa on mukana fiilikset omilta retkiltämme kaikista Suomen neljästäkymmenestä kansallispuistosta, kertoo kirjan toinen kirjoittaja, luonto-ohjaaja Pepe Forsberg.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto