22.-28.3. juhlitaan Lapin muotoilua

Aikaisempina vuosina ADW muotishow on esitetty Arktikumin pihalla. Tänä vuonna kaikille avoimessa päätösjuhlassa 28.3 Lordi-aukiolla on näyttävä musiikin ja muodin show valaistulla, mystisellä 12 -metrisellä catwalkilla. Musiikkia esittävät mm. Hilda Länsman ja Tangon muotoja virittelee Tatu Kantomaa. Kuva: Business Rovaniemi

 

Lapin korkeakoulut ovat vahvasti mukana tuomassa esiin lappilaista osaamista kokonaisen viikon mittaisessa Arctic Design Week -tapahtumassa Rovaniemellä. Tapahtuma toteutuu pitkälti verkossa, digiaikaan sopivasti ja kaikille avoimena.

Väkimäärä kasvussa

Tuottaja Taina Torvela uskoo, että virtuaalisiin ja digitaalisiin ympäristöihin panostamalla voi edessä olla aivan uutta väkeä, joka pääsee jyvälle siitä, mitä muotoilu Lapissa on. Tapahtuma on varsinainen sikermä monipuolista osaamista esille tuova ADW -Arktista Vimmaa on kaupunkifestivaali, ÄÄRI muotoilumessut sekä Arctic AHA! -muotoilufoorumit.

– Tämä on vaatinut hyvää yhteistyötä sekä alueen osaajien tiivistä verkostoitumista. Nyt ovat muotoilijat ja digitaaliset osaajat laittaneet todellakin hynttyyt yhteen! Muun muassa paikallinen mainostoimisto ja Lapin Ammattikorkeakoulun TEQU-asiantuntijat varmistavat osaamisellaan virtuaalisten tilaisuuksien teknisen onnistumisen. Mukaan yhteissuunnitteluun on saatu myös muut eurooppalaiset muotoiluviikot, Torvela iloitsee.

Pientä ja kivaa kaikille

Tapahtumaviikon tilaisuuksiin mahtuu pieni porukka osallistumaan paikan päällä, mutta sitä isommasti omilta sijoiltaan läppärin äärellä. Luvassa on monipuolisesti taidetta, näyttelyitä, kirjallisuutta, elokuvia, teatteria, musiikkia, tanssia, luontoelämyksiä. On muotoilukeskusteluja, messut Tiedekeskus Pilkkeessä, Rovaniemen Kotiseutumuseossa, Kuru Loundgessa sekä Y-Northissa. Kokeellinen taidenäyttely, asiantuntijoiden keskusteluja koronan kaltaisesta yllätyksestä ja miten sellaisesta voi selvitä ja menestyä.

Juhlava tilaisuus pidetään Kulttuuritalo Korundissa yhteistyössä BRP Finland Oy:n kanssa. Hotel Santa Claus kokoaa yhteen kansainvälisen elämyspalveluiden myyntitapahtuman matkailupalvelutuottajille, jotka ovat kiinnostuneita tuomaan Suomen Lappiin matkailijoita.

Runsas ohjelmatarjonta tarkemmin os. www.arcticweek.fi

 

Riitta Kemppainen-Koivisto