”Lehtojärven Peltocrossit goes Hietsu” – kilvanajossa pärisivät vintagekelkat

Kuljettajat kiidättivät 70-luvulla valmistetut ajokkinsa huimaan vauhtiin Hietavaarassa Kuvat: Terhi Vanha

Rovaniemen Hietavaarassa, Rimalin perheen omistamalla yksityisellä radalla, oli pienen urheilujuhlan tuntua lauantaina 20.maaliskuuta. Lähes 70 eri-ikäistä vintagekelkkaa asettautui lähtöviivalle kahdeksassa eri luokassa. Wintage Weikot ry:n järjestämä ”Peltocrossit goes Hietsu”-kilpailu käytiin korona-ajan hengessä ilman yleisöä ja jokaisen kisa-alueelle saapuvan tuli käydä ennen kisaa koronatestissä. Lisäksi alueella oli tietysti maskipakko ja turvaväleistä pidettiin kiinni. Repuissa oli mukana omat makkarat.

Poikkeusolot ovat tarjonneet runsaasti aikaa tallityöskentelylle, joten pitihän niitä vehkeitä päästä kokeilemaan. Niinpä Wintage Weikot päätti järjestää jäsentenväliset kilvanajot.

–  Järjestelyt sujuivat aivan loistavasti. Radasta ja sen reaaliaikaisesta hyvästä huollosta kilpailun aikana tuli paljon kehuja kuljettajilta. Vietimme tiukoista rajoituksista huolimatta oikein mukavan kisapäivän. Vintagessa kilpailu on leikkimielistä ja radalla autetaan tarvittaessa myös kaveria. Vanhoilla kelkoilla ajetaan hyvällä fiiliksellä, kertoo kilpailunjohtaja Jarkko Pallari.

Hietavaaran ykköset: Naiset: Niina Kallojärvi, Leafer1 yksisylinteriset latikeulat: Asko Karppinen, Leafer2 monisylinteriset latikeulat Antti Kola, Kasari ilmajäähdytteiset: Markku Heikura, Kasari nestejäähdytteiset Jouni Kariniemi, Ysäri alle 500 kuutioiset Harri Antinkaapo, Ysäri yli 500 kuutioiset Petteri Piirainen, Millenium 2000-2005 Juha Välikangas

 

Facebook: wintageweikot

 

Terhi Vanha