Bongaa lintu tai kasvi joutomaalta

Jos satut näkemään kivitaskun, niin ilmoita siitä Luonto-Liiton Kevätseurantaan. Kuva: Antti Salovaara

Luonto-Liiton Kevätseuranta-kampanja on varma kevään merkki. Viikonloppuisin tarkkaillaan 41 vakiolajin ilmestymistä omaan lähipiiriin. Tänä vuonna bongataan erityisesti joutomaita. Niitä löytyy kotitalon takaisesta metsän reunasta, sähkölinjan ryteiköistä tai teollisuusalueen viereiseltä villiintyneeltä niityltä.

Tähtäimessä viisi lajia

Paju, sisiliskot, verilude, kivitasku, etelänruttojuuri. Kun joku näistä sattuu omalle ulkoilureitillesi, niin ilmoita havainnosta. Luontohavainnointiin on aikaa joka päivä, mutta kampanjassa toivotaan, että joka toinen viikonloppu 5. – 6.6. asti oltaisiin aktiivia huomioitsijoita.

Havainnot tallennetaan Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan, josta ne ovat saatavilla tutkimuskäyttöön.  Havainnot voi ilmoittaa sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kevatseuranta.fi

 

Lappilainen