Tornion SenioriPiste aktiivikäytössä

Sisällä SenioriPisteen pirtissä Mia ja Seija suunnittelevat torniolaisille senioreille virkistyksellisiä tapahtumia ja tapaamisia keväälle ja alkukesään. Kuva: SenioriPiste.

Åströmin kartano Torniossa ja sen pihapiirissä sijaitsevissa hirsitaloissa on vuokratiloja eri yhdistyksille. Yhdessä niistä pitää kotipesää SenioriPiste. Yhdistys toimii myös Tornion sivukylillä kyläyhdistysten ja nuorisoseurojen tiloissa.

Talven ajan on toiminnassa ollut useampia senioreitten virtuaaliryhmiä, jotka toimivat kotoa käsin.

– Kun aiemmin netissä oltiin vain pankkiasioita hoitamassa tai pasianssia pelaamassa, ollaan nyt oltu yhteydessä puhelinsoittojen sijaan kasvotusten netissä. Kokoontumisten jälkeen on ollut tunne kuin olisi tavattu oikeasti kasvokkain, tuumii toiminnanohjaaja Mia Pallari.

Vuoden alussa toiminnanjohtajana aloittanut Seija Sipola iloitsee, että hänelläkin uusiin ihmisiin tutustuminen on onnistunut ruudun välityksellä yllättävän hienosti.

Kimppakävely 2- kiertue

Toukokuussa toteutetaan Kimppakävely 2 -kiertue, joka suuntautuu Tornion kyliin ja kaupunginosiin, missä SenioriPisteellä ei ole normaalisti toimintaa ja lähimpään ryhmään on matkaa.

Kimppakävelyille voivat osallistua kaikki yli 60-vuotiaat torniolaiset ilmoittautumalla ennakkoon SenioriPisteen työntekijöille. Luvassa on ulkoilua enintään 6 hengen porukoissa.

Kimppakävelyt alkavat kello 14 seuraavasti: ti 27.4. Korpikylä, to 29.4. Aapajärvi, pe 30.4. Pudas, ma 3.5. Kukkola, ti 4.5. Raumo, ke 5.5. Ruohokari, to 6.5. Palovaara.

Lisätietoa toiminnasta www.senioripiste.com

 

 

Lappilainen