Kehitystyö jatkuu verkossa

Hankeneuvoja Kati Alanikka on onnistuneesti valmentanut etäyhteyksin Torniolaaksossa yrittäjiksi aikovia. Kuva: Kati Alanikka

Moni on käyttänyt talven ajan työaikaa verkkokokouksiin.

Siellä on syntynyt uusi tapa tehdä työtä. Jotkut ovat onnistuneet muuttamaan työtapaansa pysyvästi, toiset innostuneet uudesta mahdollisuudesta ja monet käyttäneet aikaa kehittämiseen.

Yksi Tornionlaaksossa etänä toteutettava hanke, Peräpohjolan Leader ry:n ja Outokaira tuottamhan ry:n N-Y-T yrittäjyyteen! -hankkeessa on kannustettu yrittäjyydestä kiinnostuneita ja yrittäjyyttä aloittelevia etenemään suunnitelmissaan. Heille on tarjottu maksutonta asiantuntijatukea.

Valmennusta markkinointiin

Alueen kunnissa on ollut käynnissä etänä valmennusta myös liiketoimintasuunnitelman tekoon ja  tunnuslukujen ymmärtämiseen.

– Myös näihin olemme hankkineet valmentajiksi kovan luokan ammattilaiset, vinkkaa hankeneuvoja Kati Alanikka. 

Markkinointiosion asiantuntija Katja Lindholmin mukaan etävalmennus on parhaimmillaan vuorovaikutusta, vilkasta keskustelua ja erilaisia näkökulmia.

– On laskettu, että ihminen jaksaa kuunnella keskimäärin neljäkymmentäviisi minuuttia yhtäjaksoista puhetta, jonka vuoksi emme keskity luennointiin, vaan panostamme tehtäviin, videoihin, esimerkkeihin ja keskusteluihin.

 

Lappilainen