Pienen putiikkihotellin tunnelmaa Levillä

Levillä sijaitseva Foxfires putiikkihotelli ja sen pihapiirin puusauna, palju ja kota houkuttavat pieniä seurueita loman viettoon. Kuva: Foxfires

 

Brittiläinen Paul ja puolalainen Agnieszka asettuivat asumaan Parson Russell terrierinsä Gooseberryn kanssa Levin maisemiin kolme vuotta sitten. 15 vuotta työtä ja asumista Lontoossa riitti, kun pariskunta päätti vaihtaa kiireisen cityelämän hieman rauhallisempaan elämänmenoon. Ajatukset pyörivät uusissa mahdollisuuksissa maailmalla.

– Etsimme majataloa Ranskasta ja Puolasta tai viinitilaa Sloveniasta, mutta pohjoinen vei voiton, kertoo Paul elämänsuunnan vaihdoksesta ja muuttoaikeista.

 

Revontulten tiellä

Kohtalokas matka suuntautui Tromssaan, jossa pariskunta kihlautui romanttisesti revontulten alla.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun näimme revontulet ja niillä on meille edelleen erityinen merkitys.

Aina kun repolaiset ilmestyvät taivaalle, tunne on maaginen ja koukuttava. Nautimme niiden ilmestymisestä ja leiskoittelusta todella, selvittää Agnieszka.

Lomamatka Leville sytytti pariskunnan heti. Oli aivan selvää, että miljöö oli kuin luotu heidän unelmien toteuttamiselle. Levi vakuutti kasvavana paikkakuntana ja antoi paljon tilaa uusille ideoille.

 

Yrittäjyys käyntiin

Kolme vuotta sitten viimein auto pakattiin Lontoossa täyteen ja matka suuntasi pysyvästi Lappiin Leville.

– Lämmin vastaanotto tuntui hyvältä, niin Kittilän kunnan kuin paikallisten vilpitön tervetulotoivotus tuntui hyvältä.

Työ alkoi pikkuhiljaa revontuliretkien järjestelyillä. Mukaan retkille otettiin aina vain 4 henkilöä, jolloin tunnelma pysyi intiiminä ja kokemus ainutkertaisena. Yritys laajeni arktisen kylpylän suuntaan, kun Arctic Spa perustettiin. Perinteinen suomalainen puusauna lämpimällä paljulla pihalla oli uutta tarjottavaa matkailijoille. Viimein vuonna 2019 syntyi Foxfires HOME -putiikkihotelli, jonka rakensi kittiläläinen Polar RAK pariskunnan tekemien suunnitelmien mukaan.

 

Pittoreski putiikkihotelli luonnon syleilyssä

– Tämä kokonaisuus saunan, paljun ja kodan kanssa on toiminut hyvin myös nyt pandemian aikaan, sillä tilaa vuokrataan vain yksityisille. Täällä kodassa on lämmin ja rauhallinen tunnelma nuotion lämmössä ystävien tai perheen kanssa.

Iltaisin valaisevat lukuisat kynttilät, joita on aseteltu parkkipaikalta lähtien. Loiste seuraa kauniiseen luonnontilaiseen metsään ja sen metsäpolulle kohti saunaa.

– Jos vain revontulet sattuvat kohdalle, niin ilta on täydellinen!

Pariskunta haluaa tarjota lappilaisia ja suomalaisia tuotteita, joten tarjolla on Pentikin ja Rento- sarjan tuotteita.

 

Kotimaisille matkaajille räätälöidyt hinnat

Kevätkauden ja juhannuksen yöttömän yön ajan putiikkihotellin hinnat ovat tavanomaista sesonkia huokeammat ja sauna lämpiää joka yö.

– Silloin on tietenkin lämpimänä Keskiyön sauna!

Halukkaat pääsevät tutustumaan alueen luontoon ja oppimaan, miten niitä voi hyödyntää ruoan laitossa ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Bed&breakfast -tyylinen majoitus valoisissa vierashuoneissa löytyy lyhyen matkan päässä Levin keskustasta, rinteistä ja luontopoluista. Levi Foxfires löytyy sivustolta https://www.levifoxfires.com/

ja Instagramista osoitteesta @levifoxfires

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto