Virtuaaliset Rakentajamessut 3.-9. toukokuuta

Messupäällikkö Jussi Ruotsalainen toivottaa lappilaiset lukijat tervetulleiksi Suomen ensimmäisille Rakenna & Remontoi -virtuaalimessuille 3.-9.5. osoitteessa https://rrmessut.fi/ . Kuva: Rakentaja.fi

 

Juuri nyt, kun suomalaisten kiinnostus rakentamiseen ja remontointiin on kasvanut kuluneen pandemiavuoden aikana, ovat messut ja tapahtumat tauolla. Luvassa on kuitenkin uudenlainen Rakenna & Remontoi -virtuaalimessutapahtuma toukokuussa.

Kasvua 30%

Remontointiin ja rakentamiseen on suomalaisissa talouksissa panostettu selvästi enemmän kuin edellisinä vuosina. Viime kevään koronasulku kasvatti alan toimijan, Rakentajan, palveluita 30 prosenttia.

– Kasvanut kiinnostus näkyy sekä remontoinnin että rakentamisen puolella. Talovertailu.fi -palvelussa talopakettien sisältö- ja hintavertailuja on tehty ennätystahtia läpi talven. Se ennustaa uudisrakennuspuolelle vilkasta kesää, sanoo Rakentaja-tuoteperheen liiketoimintajohtaja Inka Partanen.

Rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys raportoi rautakaupan kasvaneen viime vuonna lähes 5 prosenttia eli enemmän kuin koskaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Paljon kävijöitä vetäviä aihealueita ovat talopakettien lisäksi ikkunat, ilmanvaihto, sisustus, julkisivut sekä piha ja puutarha.

Netistä ideoita ja neuvoja

– Ihmisten into kotiensa korjaamiseen tai rakentamiseen lähes pakottaa meidät järjestämään messut tänä keväänä. On ollut hienoa huomata näytteilleasettajien kiinnostus messuihin. Ihmiset haluavat vertailla tuotteita ja kaipaavat vastauksia kysymyksiinsä asiantuntijoilta. Valmistajat tai jälleenmyyjät haluavat vastata tähän kysyntään. Uhka liikkumisrajoituksista on lisännyt kiinnostusta entisestään, kertoo Rakenna & Remontoi -messujen messupäällikkö Jussi Ruotsalainen.

Virtuaalisilla messuilla osastot rakennetaan messusaitille ja näytteilleasettajat houkuttelevat messukävijöitä pysähtymään juttusille tai ostoksille asiantuntijachatin ja messutarjousten avulla. Luvassa on tarjouksia ja messuille on helppo osallistua mistä päin Suomea tahansa, kotisohvalta tai vaikka suoraan omalta rakennustyömaalta. Sisäänpääsy virtuaalimessuille on messuvieraille maksuton.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto