Talkoilla eroon haitallisista vieraslajeista

Jättipalsamia löytyy Lapin luonnosta pohjoista myöten. Kesän talkoilla näistä halutaan päästä eroon. Kuva: Paula Kallio/WWF

 

Haitalliset vieraskasvit leviävät ihmisen avustuksella ja uhkaavat myös Lapin luontoa.

Työhön tarvitaan kaikkien lappilaisten panosta. Kesällä järjestettävään Lapin laajuiseen etätalkookilpailuun kutsutaan mukaan kaikki lappilaiset.

– Osallistuminen on yksinkertaista ja helppoa. Talkoot voi järjestää perheen kesken, taloyhtiössä, asukasyhdistyksessä tai vaikka urheiluseuran porukalla, kertoo Lapin vieraskasvit tunnetuksi ja haltuun -hankkeen projektikoordinaattori Johanna Konttila.

Osallistumisohjeet

Talkoot voi järjestää omalla pihalla tai muualla, itselleen tärkeällä alueella. Alkuun tarvitaan lupa maanomistajalta.

Ota kuva talkoista ja postaa se Instagramiin. Lisää kuvaan tunnisteen #LapinVieraskasvitalkoot. Jos Instagram-tiliä ei ole, voi kuvan lähettää hankkeelle tekstiviestillä, WhatsAppilla tai sähköpostilla. Ohjeita ja neuvoja kasvien tunnistukseen ja jätteiden hävittämiseen saa puh. 050 514 6151 ja [email protected]

Kaikki 1.6.–31.8. välisenä aikana lähetetyt kuvat osallistuvat kilpailuun, jonka palkintona on mm. S-ryhmän lahjakortti. Tarkemmat ohjeet löytyvät os. www.maajakotitalousnaiset.fi/lapinvieraskasvithaltuun

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto