Enontekiön kunnalla on oma lentoasema

Enontekiön lentoasema on valmistunut 40 vuotta sitten ja ollut osa Finavian lentoasemaverkostoa vuodesta 1988 alkaen. Lentoliikenne on keskittynyt valtaosin muutamalle talvikuukaudelle, ja lentoasema on palvellut kansainvälisiä turistilentoja. Säännöllinen reittiliikenne päättyi vuonna 2018. Kuva: Finavia

 

Enontekiön lentoasema siirtyy kunnan omistukseen. Kun kiitotie ja terminaalirakennukset tulivat elinkaarensa päähän ja liikenne vähäistä mittavaan peruskorjaukseen, joutui Finavia kentästä luopumaan. Toiveissa on, että uuden omistajan myötä lentoaseman toiminta jatkuu ja lentoyhtiöt voisivat tulevaisuudessa lentää Enontekiölle.

Omistuksen vaihdos tapahtuu heinäkuussa. Kunnanjohtaja Jari Rantapelkosen mukaan kunta aikoo varmistaa lentojen jatkumisen ja etsii yksityisiä kumppaneita mukaan toimintaan. Kaupan myötä Enontekiön saavutettavuutta ja matkailua kehitetään arktisen alueen lähtökohdista käsin.

 

Lappilainen