Monikulttuurinen Kesäfestari Laurin talolla 7.8.

Julia Allemann, Annekreet Heinloo, Nafisa Yeasmin, Yousra Alasaad, Katriina Happonen, Sally Ulich, Kate Suopajärvi ja Intisar Mushaileh ovat olleet tiiviisti mukana organisoimassa naisvoimin toteutettavaa kesäistä festivaalia Rovaniemelle. Kuva: Lukas Allemann.

Kun kesä avautui, tarjosi se monelle tapahtumajärjestäjälle mahdollisuuden. Vaikka pitkin talvea on varauduttu pienimuotoisten ulkoilmatapahtumien organisoimiseen, ei kuitenkaan alkukesästä tiedä, mitä loppukesä tuo tullessaan.

Laurin talo kuplii iloa elokuussa

Naisyrittäjien into saada eri kulttuureja esiin yhteisessä tapahtumassa toteutuu niin, että tilaa on sekä pihamaalla että sisätiloissa. Naisten tuotteita asetellaan myyntipöydille, palveluja esitellään nonstoppia esiintymislavalla ja työpajat kokoavat kiinnostuneimmat peremmälle sisätiloihin. Luvassa on kätten töitä, hyvinvointituotteita, etnisten asujen muotinäytös, musiikkia, kahvihuone verkostoitumiseen.

Pihalle pystytetään telttoja, joista voi ostaa etnisiä herkkuja ja tutustua samalla tekijöihin. Halukkaat oppivat israelilaisen tanssin saloja, tutustuvat kiinalaiseen kehonhoitoon ja pääsevät näkemään ja tunnustelemaan perulaisia käsitöitä.

Jooga tulee tutuksi ja uutta oppia saa mm. siitä, miten olla eduksi kuvauksia varten.

– Pääidea on saada esitellyksi omaa yritysideaa ja saada sen johtamiseen sparrausta. Samalla kaupunkilaisilla on mahdollisuus kerääntyä koronaturvallisesti yhteen ja kokea jotain uutta, kertoo Business Ladies -hankkeen työntekijä Lukas Allemann.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto