Ranuan eläinpuisto heräsi kesään

Jääkarhu nukkui aurinkoisena kesäkuun päivänä, kun kuvaaja vieraili Ranuan eläintarhassa. Nämä villisiat sen sijaan olivat erittäin eloisia ja hempeällä tuulella. Kuva: Ranua Zoo.

Ranuan eläinpuiston uusimpia tulokkaita on viisitoistavuotias jääkarhu-uros Nord. Se muutti helmikuussa Ranuan eläinpuistoon Tanskasta, alun perin se on syntynyt Moskovan eläintarhassa. Ensimmäiset viikot ovat kuluneet uuteen kotiin ja hoitajiin tutustuessa ja tuttavuutta se teki eläintarhassa asuviin naarasjääkarhuihin keväällä. Toistaiseksi ne asuvat kuitenkin omissa aitauksissaan, eikä pentuja odoteta vielä tänä vuonna.

Jääkarhu on määritelty luonnossa uhanalaiseksi ja lajille on perustettu Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestössä (EAZA) uhanalaisten lajien suojeluohjelma EEP (European Ex-situ Programme), johon Ranuan Eläinpuisto ja Skandinavisk Dyrepark myös kuuluvat. Ohjelman tavoitteena on ylläpitää jääkarhujen eläintarhakanta elinvoimaisena ja perimältään riittävän monimuotoisena.

Vireä kesä alkoi helteiden myötä toukokuun lopulla. Kesälle odotetaan runsaasti tutustujia.

 

Lappilainen