Pyhä-Luoston Isokurun reitti uusitaan

Suosittu Isokurun reitti uusitaan kesän aikana. Kuva: Anna Pakkanen.

Kesän ja syksyn aikana suosittu Isokurun reitti ehostetaan. Retkeilijöitä parannustyö ei liiemmin haittaa, sillä kansallispuistossa on runsaasti vaihtoehtoisia reittejä retkeiltäväksi.

Lumi ja tulva vaurioiden syynä

200 metriä syvän Isokurun rinteiden lumet ja kevään tulvat eivät kohtele kurun pohjan reittiä lempeästi. Reittiä on jouduttu korjaamaan joka ikinen kevät, ja reitin puinen runko on huonossa kunnossa. Puolentoista kilometrin reitti uusitaan nyt kokonaan. Reitille tehdään metallinen runko, joka kestää paremmin syvän kurun vaativat olosuhteet ja sillä vuosittain kulkevat kymmenet tuhannet retkeilijät. Metallirunko päällystetään puisella kulkureitillä.

Uusi reitti käytössä

Karhunjuomalampea, Noitatunturia ja Pyhänkasteenputousta pääsee töiden aikana ihailemaan, mutta hieman poikkeavaa reittiä pitkin. Kurun eteläpään korjaustyö vaikuttaa myös Tunturiaavan luontopolun käyttöön. Myös Pyhänkasteenputouksen katselulava uusitaan heti alkukesällä, jolloin putoukselle ei hetkeen pääse. Tuolloin korjataan myös Isokurusta Oravalammen suuntaan johtavaa reittiä.

 

Lappilainen