11.9. Pyhällä kisataan seikkaillen

Pyhätunturissa vietettävään Ruska Race seikkailutapahtumaan 11.9. mahtuu mukaan 40 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lisätietoja saa tapahtumavastaavalta puh. 040 754 0683 tai [email protected] Kuva: Kota Collective

Koko perheen seikkailu Pyhätunturin maisemissa eli Ruska Race lupaa osallistujille täyttä ulkoilun juhlaa.

Seikkailu koostuu pyöräilystä, melonnasta ja patikoinnista kokonaisen 30 kilometrin verran, pitempää matkaa pyörällä taittaville on tarjolla myös 40 kilometrin reitti. Siinä pyöräilyä on 20km, melontaa 13 km ja patikointia noin 7 km. Sähköpyörillä voi myös osallistua tapahtumaan.

Mukaan pääsee 40€/hlö maksulla, joka sisältää kanoottivuokran ja pyörien kuljetuksen melontapaikalta maalialueelle. Maalissa on mahdollisuus ruokailuun, jossa on tarjolla kaskinauris- juustokeittoa, poronkäristystä ja marjapiirakka kahvin tai teen kera hintaan 25€.

Naavan pihalta startataan

Rusca Race lähtee luontokeskus Naavan pihapiiristä. Alkuun taivalletaan maastopyöräilyreittiä pitkin Pyhäjärven kylään. Matkan varrella avautuva Pyhäjoki on hitaasti virtaava puhdas runsasvesinen joki, joka lumoaa kauneudellaan. Reitti on vaihtelevaa ja tarjoaa liikkujille rentoa taivaltamista sekä kahvitauon laavulla. Patikoitava osuus pyöräilyn jälkeen lähtee Pelkosenniemelle johtavan sillan kupeesta kohti Soutajaa ja Aittakurua. Maali on Tajukankaalla. Reitti on merkitty nuolilla ja värinauhoilla.

Ilmoittautuminen alkaa kello Naavan pihalla kello 11. Startti on kello 12, jolloin pyöräillään kohti Pyhäjärven kylää ja Haapaharjun siltaa, pitempi lenkki kiertää Huttujärven tien kautta. Melonnalle on varattu 3 tuntia aikaa kello 13 alkaen ja sen päälle patikoidaan kello 16 alkaen parin tunnin ajan. Seikkailun päättää ruokailu Tajukankaalla.

Pyöriä on rajoitetusti alueella.

 

Lappilainen