Tanssiteatteri Rimpparemmi ihastuttaa Wiljamissa

Tanssiteatteri Rimpparemmin syyskausi on polkaistu vauhdilla käyntiin. Jatkossa esityksiä nähdään isommasti Wiljamissa. Kuva: Antti Kurola

Esittävän taiteen Remmiklubi käynnistyi Wiljamissa elokuussa. Seuraavat klubi-illat vietetään 29.10., jolloin mukana on rovaniemeläinen Sanaseura. Joulukuun 16. remmiklubi on jouluteemainen.

28. elokuuta Wiljamissa vierailee Red Desert, joka on rovaniemeläislähtöisen Mia Jaatisen koreografia ja osatuotettu yhteistyössä helsinkiläisen Kinetic Orchestran kanssa. Teoksessa esiintyjät asettuvat tutkimaan aggression eri kehollistumia sekä naiseuden kuvastoja. Teoksen maailma on inspiroitunut Clarissa Pinkola Estésin villinaisen arkkityyppejä esittelevästä kirjasta Naiset, jotka kulkevat susien kanssa (1992).

18.9. vierailija Porista

Tanssiteatteri Minimi ja Pori Dance Company esiintyvät syyskuussa yhteisteoksella S T R E A M. Teos on kohtaukseton, tarinaton paluu kehon äärelle informaation aikakaudella. Viiden tanssijan nykytanssiteos käyttää arjessa tutuksi tullutta reaaliaikaista videokuvausta tuodakseen tanssin yksityiskohdat lähemmäs kuin koskaan. Taidokkaan ryhmän virtaavan liikkeen keskeltä paljastuu rinnakkainen, pienten hetkien maailma. Lavalla nähdään Olli Lautiola, Meri Tankka, Riku Lehtopolku, Minttu Pietilä ja Riikka Tankka.

Samana iltana esitetään myös toinen vieraileva teos, Levoton maa, jossa nähdään Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen.

Lokakuussa saa ensi-illan yhteistuotanto Fades Away, joka on veteen pohjautuva visuaalinen ja fyysinen näyttämöteos, joka heijastelee yksilön valintojen ja toiminnan yhteyttä maailman ekologiseen tilaan. Katsojan sielunmaailman kanssa samassa rytmissä virtaava teos koskettaa vahvalla läsnäololla ja inhimillisellä otteella, muistuttaen samalla kaiken katoavaisuudesta.

Esitykset alkavat kello 19 ja ovat suunnattu yli 18- vuotiaille. Ajankohdat: 8.10., 9.10., 22.10., 23.10., 19.11. ja 20.11.

Tanssin Näyttämö -ohjelmisto löytyy os. www.rimpparemmi.fi  Lippuja saa lippu.fi palvelusta.

 

Lappilainen