Mallintyö haaveena jo lapsena

Kate Suopajärvi tekee Arctic Cherry- yrityksensä kautta juontoja, laulaa, tanssii ja tekee improvisaatiota. Esiintyjä on tullut tutuksi mm. Rollovappu livessä Pellestiina- pellenä, kesällä Miss XL -kisoissa ja elokuun alussa Lauri-talon kesäfestareiden juontajana ja muotinäytöksen vetäjänä. Kuva: Kate Suopajärvi

 

– Mallintyö on ollut suuri haaveeni jo lapsesta. Haave kaatui kuitenkin pituuteen ja myöhemmin painoon. 2014 kuitenkin rohkaisin mieleni ja lähdin Mainosmallitoimiston mallikurssille ja pääsin samana vuonna kahteen eri muotinäytökseen. Olin onneni kukkuloilla, hehkuttaa Arctic Cherry yrittäjä ja Mallitoimisto Matinén freelancer malli ja mallikouluttaja Kate Suopajärvi.

Mallinhommiin hurahtaneen Suopajärven mukaan motivaatio mallin hommiin laajentaa kauneuskäsityksiä. Monimuotoisen kauneuden puolesta toimiminen on Katelle tärkeää.

– Kun uskaltaa olla oma itsensä ja kävellä hoikkien mallien joukossa, on samalla esimerkki muille. Neuvon aina, että älä anna kokosi tai minkään muunkaan rajoittaa unelmiesi tavoittelua.

Laihdutus ei tuo onnea

Usein pluskokoisilla koko voi olla joko fyysinen tai psyykkinen este tekemiselle tai pukeutumiselle. Myös Suopajärvi on elänyt ”sitku”- elämää. Laihduttanut koko nuoruutensa, vaikka oli normaalipainoinen. Halusi aina olla hoikempi ja hoikempi. Liittyi painonvartioihin, oppi laskemaan pisteitä. Paino putosi, mutta elimistö meni sekaisin. Lopulta kilot tulivat takaisin korkojen kera ja kertyivät lisää raskauden ja tunnesyömisen mukana. Lopulta 30-vuotiaana elämän kriisien myötä Suopajärvi alkoi hyväksyä itsensä sellaisena kuin oli ja lopetti laihduttamisen kelpaamisen toivossa.

– Aina on ihmisiä, joille ei kelpaa. Mutta tärkeitä on kelvata itselleen, silloin voi alkaa pitää itsestään huolta ja nauttia esimerkiksi liikunnasta ilman syyllisyyttä ja paineita. Olen kaunis ja ihana juuri tällaisena.

Tuleva taiteen maisteri

Suopajärvi opiskelee vaatetussuunnittelua Lapin yliopistossa ja aikoo valmistua taiteen maisteriksi ensi vuoden keväällä. Päättötyö liittyy pluskoon muotiin ja kehopositiivisuuden edistämiseen.

Nyt Arctic Cherry on laajentumassa vaatealalle helpottamaan pluskokoisten tukalaa tilannetta. Tukea ajatukselle tuli Business Ladies -hankkeen Reindeer Tank Pitching- kilpailussa, jossa tuli toinen sija vaatetusalaan liittyvällä idealla. Tuomaristossa nähtiin mm. Angry Birdsin isä Peter Vesterbacka ja Ronny Eriksson start up- maailman nouseva tähti.

 

Lappilainen