Inspiroidu vaellustarinoista

Laaksonen, Jouni.2021. Vaellustarinoita. Minerva kustannus Oy. Kuva: Minerva kustannus Oy

Kun kaipaat hieman pohjustelua retkelle lähtemiseksi, kannattaa lukea muutama retkitarina. Usein tarinat avaavat matkan tekijän kommellukset ja sattumukset mukavaksi lukukokemukseksi, joista on ammentaa omalle retkelle ideoita.

Tällaista tarinointia tarjoaa Jouni Laaksosen retkitarinat. Ne vievät lukijan upeisiin luontoelämyksiin kansallispuistoihin, tunnettuihin kohteisiin, mutta myös ihan tekee tunnetuksi aivan uusia retken arvoisia kohteita. Pääset patikkaretken ja melontareissun tunnelmiin, pyöräilymatkalle ja hiihtovaellukselle. Joskus retki on lyhyt päivän reissu, toisinaan pitempiä monen päivän reissuja.

Pääosin liikutaan Suomessa, mutta mukana on kertomuksia myös Arkangelista, Saarenmaalta, Teneriffalta, Madeiralta, Grönlannista ja Pohjois-Norjasta. Osassa vaelletaan lasten kanssa, mikä tuo oman lisänsä tarinoihin.

Teos sopii niin nojatuoliretkeilijälle kuin virikkeeksi retkiä suunnittelevalle.

Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon suorittanut Jouni Laaksonen on mm. Erä-lehden ja Latu ja polku -lehden vakituinen avustaja, ja hän on kirjoittanut lukuisia suosittuja retkeily- ja vaellusoppaita, muun muassa Pohjois-Suomen vaellusreittioppaan (2020). Tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta Laaksonen sai vuonna 2016 Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinnon.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto