Saunat lämpiävät ympäri Levitunturia 17.-18.9.

Sammun-tuvalla ja viidessä muussa Levin saunassa nautitaan saunomisesta koko viikonlopun ajan 17.-18.9. Kuva: Sammuntupa

 

Levin Saunafest kokoaa väkeä rentoutumaan saunan lämpöön kokonaisen viikonlopun ajaksi. Sauna kelpaa etenkin pienen patikoinnin jälkeen, jolloin voi jatkaa nauttimista huikeista tunturi-Lapin maisemista lauteilta ja saunapatiolta käsin. Levillä lämpiää useampi sauna ja kahden päivän aikana voi saunoa niin paljon kun ehtii ja jaksaa. 45 euron hintaisella saunapassilla pääsee saunomaan viiteen eri saunaan, joissa kaikissa on tarjolla juomavettä ja myös pientä purtavaa.

Tonttulan rantasauna on lämpimänä kello 13-17. Tämä perinteinen, hirsinen rantasauna sijaitsee Ounasjoen rantatörmällä. Puukiukaan lempeistä löylyistä pääsee pulahtamaan kirkkaaseen Ounasjokeen. Kahvilasta voi ostaa pientä purtavaa, juotavaa ja päivän keittolounaan.

Sammun-tuvan tunnelmallinen savusauna sijaitsee porotilalla Ounasjoen varrella. Näkymä on Valkkovaaran kauniiseen maisemaan ja uimaan pääsee Ounasjokeen. Saunomaan pääsee kello 16-20. Takkatuvalla on myynnissä alkoholittomia virvokkeita ja makkaraa paistettavaksi takassa.

Polar Light Toursin tynnyrisauna varataan etukäteen. Sauna lämpiää puilla ja suihku on ulkona. Mukaan mahtuu enintään 8 hengen ryhmä. Sauna-aikaa on 1,5 tuntia ja ensimmäinen varaus alkaa kello 13.30 Virvokkeita (myös A-oikeudet) ja pikku purtavaa saa ennakkotilauksella.

Immelkartanon savusaunan jälkeen voi pulahtaa paljuun tai Immeljärveen. Täällä saunotaan 18.9. kello 14-16 ja 18 – 20. Saunalla on myynnissä virvokkeita. Ennen saunaa voi ostaa ravintola Riihestä pientä suolaista naposteltavaa.

Hotel Levi Panoraaman sauna sijaitsee 7. kerroksessa. Maisemasaunoissa pääsee arjen kiireiden yläpuolelle. Saunaosastolla on erilliset puku-, suihku- ja saunatilat miehille ja naisille, yhteinen takkahuone ja tilava kattoterassi. Saunaan mahtuu väljästi 10 henkeä kerrallaan. Saunoihin pääsee kello 14 – 22, erillisiä varauksia ei tarvita. Vastaanotosta saa pyyhkeet ja samalla voi ostaa viileää saunajuomaa.

Saunareissuille pääsee näppärästi Levi-Kittilän Taksilla -20% alennuksella, kun näyttää saunapassin. Saunoille pääsee myös omalla autolla, pyörällä ja lähimmille jalkaisinkin.

 

Lappilainen