Särkitunturin lumoissa

Viimeisin Villalumen blogiteksti kertoo retkestä Pallaksen maisemiin. Kuva: Markku Hirvonen.

 

Syksyä ja ruskaa vielä harva on ehtinyt viettämään. Tuntumia tulevaan antaa Villalume blogi.

Blogin pitäjä on ehtinyt loppukesästä valloittaa Tunturi-Lapin erämaita. Päiviä on vietetty ulkoilun, kylpyläpulikoinnin ja erilaisten luontoaktiviteettien parissa. Blogissa on paljon maisemakuvia ja lyhyesti kerrottu tunnelmista ja askareista, joita retkeilyn lomassa on ehditty tehdä.

Päiväpatikointikohteeksi retkeilyperhe valikoi Muonion Särkitunturin, jonne 8-vuotias matkakaverikin jaksoi hyvin taivaltaa. Blogissa selvitetään tarkoin reittiä ja kerrotaan, mitä matkan varrelta löytyy ja mitä tunturissa ehtii tehdä. Reissulla ehdittiin käyvä vielä porotilavierailulla, patikoimassa Pallaksella sekä vierailemassa punaisen hiekan maisemiin Pallasjärven rannalla.

Blogiin päässee tutustumaan klikkaamalla https://villalume.fi/

Kun kaipaat hieman vahvistusta oman matkan tekoon, löytyy syksyisiä Lappi-aiheisia blogeja luettavaksi jo muutamia. Googlaamalla https://www.blogit.fi/tag/lappi löydät tarinoita ja kuvia, joista tulevat tutuksi Pyhätunturi, Tuntsa, Muonio, Levi, Muotka ja moni muu kohde.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto