Silmä valppaana ruskaretkellä

Mäntyyn tehty merkintä eli pilkka. Kuva: Sami Viljanmaa, Metsähallitus

 

Pallas- Yllästunturin kansallispuistossa, Sallaan kaavaillun uuden kansallispuiston alueella sekä Ivalojoen kulta-alueella Hammastunturin erämaassa on etsitty kesän aikana muinaisjäännöksiä ja muita kulttuuriperintökohteita. Rovaniemellä tarkastettiin Napapiirin retkeilyaluetta ja pienempiä alueita Lapin eteläreunalta pohjoisimpiin kolkkiin on käyty läpi.

Jos itse satut reissullasi tekemään havaintoja vanhoista ihmistoiminnan jäljistä, kuten löytämään esihistoriallisia ja historiallisia asuinpaikkoja, peuranpyyntikuoppia, sodanaikaisia puolustusvarustuksia tai soiden ennallistamiskohteilta esimerkiksi suoniittykulttuurin jälkiä, niin ilmoita niistä lähimpään luontokeskukseen.

 

 

Lappilainen