Nuorttijoen harrikisan voitto Tapani Akolalle Rovaniemelle

Petri Nyström osallistui harrikisaan 43,4 sentin kalalla. Kuva: Maarit Sannelvuo.

Nuorttijoen kesän 2021 kalakisa päättyi 10. syyskuuta. Saaliskalana oli harjus ja sarjoina olivat alle 15- vuotiaat ja aikuiset. Aikuisten sarjan voittoon kalasti Rovaniemen Tapani Akola 50,8 sentin harjuksella.

Harjus oli hyvin otilla, mutta keskikesän helteellä kalat olivat kateissa. Kisassa mitattiin 23 kalaa. Petri Nyström osallistui harrikisaan 43,4, sentin kalalla.

– Viivyin Tulppiossa kaksi kuukautta ja kalastin Nuorttijoella eli Nuortilla lähes joka päivä. En ihan päässyt mitaleille, mutta hyvin sain saalista. Minua tänne vetävät kalojen lisäksi tutut kaverit sekä luonto. Ensi kesän tulen uudelleen, Nyström kertoo.

Paavo Aro nuorten ykkönen

Nuorten sarjan ykkönen oli Paavo Aro, joka saa palkinnoksi perhokalastussetin. Ilman saalista jääneille onnetar arpoi Kuusamon Uistin Oy:n vieheitä, Metsähallituksen luontopalveluiden sekä Urheilu-Sivakan esinepalkintoja, Tulppion Majojen keittiön pitsoja sekä kalastus -aiheisia dvd- elokuvia.

Aikuisten sarjan voittanut Tapani Akola saa palkinnoksi Metsähallituksen luontopalveluiden viikon kalaluvan Nuortille 2022 ja viikoksi majoituksen Tulppion Majoille. Kisan kakkonen on Helena Mikkola (47,3), joka kalastaa Nuortilla ensi kesänä Metsähallituksen luontopalveluiden viikon kalaluvalla ja saa myös Tulppion Majojen keittiön makoisan pitsan. Kisan kolmonen on Jukka Hujanen (45,6), joka kalastaa ensi kesän Kuusamon Uistin Oy:n vieheillä.

Nuorista Vapaa-ajan kalastaja -lehden vuosikertaa lukee Jimi Saarijärvi ja aikuisten sarjasta Perhokalastus-lehden vuosikerta osui arvonnassa Kai Kuntulle. Lisää tuloksia löytyy osoitteesta hannu.nettihotelli.org, Nuorttijoen kalakisa.

– Meillä oli Tulppion Majoilla tosi vilkas kesä ja paljon kalastajia koko ajan. Kiitämme kaikkia kalastajia sekä yhteistyökumppaneitamme. Tervetuloa ensi kesän Nuortille, Tulppion Majat, Samperi Oy:n toimitusjohtaja Niko Lakela toivottelee.

 

Hannu Kostilainen