Luontoblogien kuningas

Kaukokaipuu-blogia pitää yllä Hämeenlinnassa asuva Monni Himari, joka tuntee Sodankylän toiseksi kotikaupungikseen. Himarin somekanavia seuraa yli 100 000 ihmistä kuukausittain. Kuva: Monni Himari.

 

Lapista on kirjoitettu lukuisia luonto-, erä- ja retkiblogeja. Monissa hehkutetaan vaellusmatkan ihanuutta ja koiran kanssa köpöttelyä pitkosilla. Maisemat ovat mieliin painuvia minä tahansa vuodenaikana, missä tahansa päin Lappia.

Yksi ylitse muiden on laajin, seuratuin ja luetuin blogi, jota pohjoisen kävijän tai pohjoiseen ihastuneen kannattaa seurata. Kaukokaipuu -nimeä kantavalta sivustolta löytyy tarkoin lajiteltuna juuri sellaista luettavaa ja sellaisista kohteista, joihin ehkä saattaisit olla seuraavaa matkaa suunnittelemassa.

Hakusanalla löydät lukuisia Lapin kohteita. Yksi blogi kertoo Sodankylän Kommattivaaran näkymistä, jota kuvataan kauniiksi kuin talvinen postikorttimaisema. Sinne sopii piipahtaa, sillä se sijaitsee aivan Sodankylän keskustan tuntumassa.

Näin kaamoksen aikaan alkaa talviretkeilijän aika. Taivas hohkaa kaamosta, päivät ovat lyhyet.  Siinä kaikessa avautuu silmiä hivelevä maasto yli tykkylumikuusien.

Kaukokaipuu-blogia pitää yllä Monni Himari. Häneltä on ilmestynyt kaksi retkeilyaiheista kirjaa: Erältä, eräistä (2020) ja Vaella, kalasta, rakasta (2021). Lisäksi hän on ollut mukana vieraskirjoittajana monissa retkeilyyn liittyvissä muissa teoksissa.

Mainiota ja laajaa matkablogia pääset seuraamaan tästä:

https://kaukokaipuumatkablogi.net/

 

Riitta Kemppainen-Koivisto