Arktinen ja eksoottinen kohtaavat 30.10.

Rovaniemen Keittiömaailman Minna Erikseen kutsuu väkeä eksoottisten ja arktisten herkkujen äärelle lauantaina 30.10. liikkeen uusiin tiloihin Vierustielle. Kuva: Dilioxiati Bolati.

Rovaniemen ruokayrittäjät päättivät kokoontua yhteen ja järjestää eksoottisten makujen festivaalin. Keittiömaailma innostui mukaan järjestelyihin tarjoamalla yrityksen tilat tapahtuman käyttöön.

– Toiveissa on päästä nauttimaan tunnelmasta ja tuoksuista ja samalla kokeilla liikkeemme keittiötiloja tällaisen rennon tapahtuman pitopaikkana, kertoo Rovaniemen Keittiömaailman Minna Eriksen.

16 ruokayrittäjää mukana
Yhdessä Business Ladies -projektin kanssa mukana on 16 eri etnistä ravintola-alan yrittäjää tai harrastuskokkaajaa. Iltapäivän ajan on luvassa maisteluita, myyntiä ja kokkausnäytöksiä.

– Tämä on harvinainen tilaisuus todistaa tyylikkään keittiön törmäys eri etnisten ravintola -alan yrittäjien kanssa ja tutustua samalla Keittiömaailman uusiin tiloihin Vierustiellä, toivottaa kävijöitä tervetulleeksi myös Dilixiati Bolati järjestäjien puolesta.

Nälkäänsä saa tyydytetyksi valitsemalla valikoimasta korealaista, vietnamilaista, kiinalaista, intialaista tai palestiinalaista ruokaa. Tarjolla on myös Forever terveysjuomia, intialaista street foodia, kodinkone-esittelyjä ja tuotearvontaa.

– Kannattaa tuoda tyhjä vatsa mukana, kun tulet ruokajuhlaan kanssamme, jatkaa Dili.

Toisilta oppimista ja uutta verkostoa

Eksoottinen ja arktinen keittiö yhdistää lappilaista poroa ja kalaa etnisiin makuihin.

– Kokit ovat saaneet halutessaan alueen elintarvikeyrittäjiltä ja tuottajilta raaka-aineita, joita pääsee maustamaan ja valmistamaan omalla twistillä. Poro ja kala muokkaantuvat ihan uusiksi tuotteiksi, joita voi sitten miettiä, sopisiko se oman ravintolan ruokalistalle, selvittää Dili tapahtuman pääideaa, uuden oppimista ja kontaktien luomista.

Yrityksistä mukana ovat mm. Hanki, Saigon Noodle Bar ja Käyrämön Keidas.
Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille lauantaina 30.10 kello 11-15. Tarjolla on ilmaisia ruokamaisteluksia, live -ohjelmaa kuuman hellan äärellä ja street food- tyyppisesti mahdollisuus ostaa tuotteita ja annoksia mukaan kotiin vietäväksi.

– Näitä pääsee kyllä maistelemaan jo siinä samalla, olemme varanneet pöytiä tuoleineen ja porrastasanteen street food- nauttijoille, varmistaa Dili.

 

Lappilainen