Naiset elämänsä sankareina

Tanja Häyrynen nauttii elostaan ja työstään Tervolassa. Kuva: kotikansio.
 Tervolan kunnan maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen nauttii työstään ja elämästään maaseudulla.

– Tehtäväni on auttaa noin 600 tuenhakijaa tiimini kanssa sekä johtaa maaseudun kehittämistyötä alueella. Nautin siitä, että voin auttaa lähimmäisiäni loistamaan ja tulemaan parhaiksi versioiksi omasta itsestään.

 Kemijärveltä Tervolaan

34- vuotias Tanja on lähtöisin Kemijärveltä. Hänelle oman itsensä kehittäminen kaikilla elämän osa-alueilla on tärkeää. Elinikäisen oppimisen tie alkoi jo 10-vuotiaana, mistä lähtien hän on tehnyt töitä maaseudulla ja maaseudun hyväksi.

– Ja sille tielle olen jäänyt, tuumailee kolmen lapsen ja koiran kanssa arkea pyörittävä nainen.

– Olen oppinut, että kaiken pystyy hoitamaan, kun koordinoi ajankäytön optimaalisesti. Tarvitsen haasteita, joita minulle antavat kunnallinen kehittämistyö, äitiys, tavoitteellinen treenaaminen ja itsensä kehittäminen.

Maiju muutti Ivaloon

33-vuotias elämännälkäinen ja oppimista rakastava lääkäri Maiju Welling on tehnyt viime vuodet töitä potilasturvallisuuden parissa.

– Halusin myös hankkia johtamiskoulutusta ja toisenlaista näkökulmaa asioihin, ja siksi opiskelin kauppatieteiden maisteriksi. Muutin vastikään Ivaloon ja teen täällä terveyskeskuslääkärin töitä osana erikoislääkärikoulutustani, selvittää alun perin oululainen, ja sittemmin Espoosta Ivaloon muuttanut Maiju.

Maijun mielestä on mielenkiintoista nähdä, miltä tuntuu asua näin pohjoisessa.

– Minulla on paljon haaveita ja haastan itseäni niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Olen intohimoinen kestävyysurheilija ja viime kaudella treenasin triathlonia tavoitteellisesti valmentajan tukemana.

Tuleva talvi ja kevät onkin aikaa, jolloin nainen päässee hiihtämään sielunsa kyllyydestä ja nauttimaan Lapin maisemista.

– Viihdyn yksin luonnossa, mutta tarvitsen myös aikaa läheisteni ja ystävieni kanssa.

 

 

Kuva: Maiju Welling ja Marja-Maija Valtonen nauttivat elostaan Lapissa ja saavat voimaa vapaaehtoistyöstä.

 

 

 

 

Hamppukankaat havahduttavat Marja-Maijaa

Kun ekologisuus, luonto ja ympäristö ovat elämässä tärkeitä asioita, näkyy se niin työssä kuin arjessa. Ivalon terveyskeskuksen bioanalyytikko Marja- Maija Valtonen on myös yrittäjä. Ekologisia hamppukankaisia vuodevaatteita ja kodintekstiilejä valmistuu HEMPEA yrityksessä.

37-vuotiaalle Marja-Maijalle tärkeitä asioita ovat myös perhe, johon kuuluu mies ja neljä lasta.

– Olen rauhallinen, ja aika vaatimatonkin, mutta silti rohkea. Koen, että asiat, jotka olen “saavuttanut”, ovat olleet unelmiani. Olen tietoisesti tehnyt mielestäni rohkeitakin päätöksiä niin, että olen nyt tässä missä olen. Näitä ovat aviopuoliso ja perhe, elämä Lapissa, oma yritys ja luova tekeminen sekä mieleinen työpaikka.

– Olen myös Rovaniemen Apuyhdistyksen johtaja, ja työskentely onnistuu etäältä Ivalosta Rovaniemelle ja ympäri Lappia samoin kuin nyt monilla: puhelin, läppäri ja etäyhteydet apuna.

Apuyhdistys yhdistää

Arjen aktiiviset naiset toimivat Apuyhdistyksessä, joka on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ylläpitämä ja yksi maailman suurimmista ja vanhimmista naisjärjestöistä. Yhdistys huolehtii seurakunnan naisista sekä muista tarvitsevista. Tällaista apua ovat mm. aterian vieminen uusille äideille, vanhusten tukeminen ja pakolaisia varten toteutettu vaatekeräys.

 

Lappilainen

 

KORJAUS 26.10.2021 kello 11.20.

Printtilehteen on vahingossa kuvatekstiin merkittu toinen jutussa olevan henkilön nimi. Pyörän ratissa on Tanja Häyrynen.  Toimitus pahoittelee sekaannusta.