Kiehisen näyttelyssä luonto lähellä

Interaktiivinen sisältö tuo luonnon lähemmäksi ihmistä Palvelupiste Kiehisen näyttelyssä. Kuva: Nina Raasakka/Metsähallitus

Uutta digitaalista sisältöä on koettavissa Urho Kekkosen kansallispuiston palvelupiste Kiehisessä Saariselällä. Lyhyiden videoiden avulla pääsee sukeltamaan raakun elämään joen pohjassa tai matkaamaan mukaan poroerotukseen. Videoiden äänimaisema elävöittää kokemusta.

Erämaa avautuu pitkälle

Vierailija voi itse selata video- ja valokuvasisältöä. Näin saa kokemuksen, millaista olisi hiihtää, tuntea kasvoillaan talvinen tuisku tai matkata Venäjän puolelle Hiipinän kansallispuistoon. Mukana on retkeilyinfoa, tietoa kansallispuiston perustamisesta. Lapsille on suunnattu hauska peli, jossa voi tunnistaa mm. eläinten jälkiä. Näyttely on maksuton niin matkailijoille kuin matkailuyrittäjille.

Suomen uljainta tunturialuetta hallitsevat yhtenäiset pyöreälakiset tunturit kuuluvat Länsi-Euroopan viimeisiin erämaa-alueisiin ja ovat suojelun arvoisia. Erämaa ei kuitenkaan lopu maiden väliselle rajalle, vaan jatkuu pitkälle Venäjän puolelle.

– Digitaalisuus antaa paljon mahdollisuuksia kertoa elävästi pohjoisen luonnosta, nostaa esille ajankohtaisia asioita esille Lapin luonnosta ja sen muutoksesta, kertoo suunnittelija Kristiina Aikio.

Näyttelyn kuva- ja äänimaailma on lähtöisin paikallisista maisemista Urho Kekkosen kansallispuistosta ja lähiympäristöstä. Äänimaailman on tuottanut äänisuunnittelua Aalto-yliopistossa opiskeleva Konsta Verta.

 

Lappilainen