Lumilinko helpottaa arkea

Kuva: Lappilainen

Talvi tekee tuloaan ja ensilumi on satanut Lappiin. Kolat ja lumilapiot on kaivettu esiin. Alkutalvesta tulee usein luvattua itselleen, että tänä talvena käytän kolaa koko talven ja otan lumityöt urheilun kannalta. Ajatus on erinomainen. Silti yleensä jo joulukuussa, kun lumikinos on toista metriä, tulee mieleen mönkijä ja lumiaura tai lumilinko. Miksipä sitä ei hommaisi lumitöitä helpottavan laitteen ja tekee työt kolalla toisinaan, kun aika on sopiva.

Lumilinkoja löytyy useita eri kokoja monista hintaluokista. STIGA ST 5262 P on keskihintainen kaksivaiheinen polttomoottorikäyttöinen lumilinko, jolla hoitaa hyvin isonkin omakotitalon pihan. Lumilingossa on vetävät pyörät, kuusi vaihdetta eteen ja kaksi taakse, suunnattava lumen syöksytorvi, säädettävä hammasrattaan korkeus sekä käännettävät jalakset. Työleveys on 62cm ja laite pystyy käsittelemään 50 cm syvää lunta.

Voimanlähteenä toimii 252 cc STIGA-moottori. Lumen linkoaminen onnistuu helposti kasojen yli jopa 10 metrin päähän. Easy Turn -teknologia vapauttaa automaattisesti tasauspyörästön lukituksen ja helpottaa ohjaamista. Näin kääntäminen onnistuu kapeissakin tiloissa. Lumilingossa on perinteinen vetonarukäynnistys ja 230 V sähköstartti. Työskentelyä pimeässä auttaa LED-valot. Kaikki säätönappulat ja -vivut sijaitsevat ohjauspaneelissa ja ovat helposti käytettävissä. Kahvanlämmittimiä osaa arvostaa kovilla pakkasilla. Suositushinta 1475 €.

STIGA lumilinkoja Lapissa myy Koneliike Korteniemi Rovaniemi ja Lantmännen Agro Tornio.

 

Lappilainen