Saamelaismuseolla uudet tilat

Ensi keväänä Siidan museokokonaisuus on valmiina ja yleisö pääsee tutustumaan uusittuihin tiloihin huhtikuussa. Kuva: Saamelaismuseo Siida/Rauno Koivunen

 

Saamelaismuseo Siidan päärakennuksen yhteydessä on valmiina uudet 880 neliön kokoelmatilat. Varastoon on näkymä isojen ikkunoiden takaa. Asianmukaisissa tiloissa on säilytettävänä tekstiilejä, kovia esineitä ja turkiksia niille soveltuvissa lämpötiloissa. Kokoelmaan kuuluu noin 8000 esinettä. Syksyn mittaan tiloihin siirretään myös Suomen kansallismuseon 2200 esineen saamelaiskokoelma.

330 neliön uudessa ravintolasiivessä on uutuuttaan hohtava ravintola Sarritin ravintolasali, kabinetti ja keittiö. Näkymä avautuu Juutuan vuonolle ja asiakaspaikkoja on 88. Ravintolaan on oma sisäänkäynti.

Huhtikuussa 2022 valmista

Museon perusparannus jatkuu talven ajan. Saamelaismuseon asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen asiakaspalvelu ja matkailuneuvonta sijaitsevat etupihalla sijaitsevissa väistötiloissa. Ulkomuseo on auki ja toimii näyttely- ja käyntikohteena ympärivuotisesti.

Ensi keväänä huhtikuun ensimmäisenä päivänä yleisö pääsee tutustumaan uudistuneeseen Saamelaismuseoon ja Luontokeskus Siidaan. Silloin avautuu mm. uusittu päänäyttely.

 

Lappilainen