King Crab House Pop-up ilta Levillä

Tykkypuut. Kuva: Lapin materiaalipankki.

Talvi ja Lappi. Keväthanget ja loma. Nämä ovat kaksi hyvää yhdistelmää maaliskuun lopun vierailulle Levillä.

Sadalle herkkkusuulle on tarjolla lomailuun sopiva ruokaelämys perjantaina 25.3, kun Lapissa ympäri vuoden tuoretta kuningasrapua tarjoileva King Crab House järjestää erikoisillan. Juhlavaa tarjottavaa loihtivat Finnjävelin Tommi Tuominen ja Demon Heikki Kivimäki.

Viiden lajin menu

Tähtikokit valmistautuvat tuomaan keittiöön yksityiskohtaisen herkkujenvalmistusperinteen. Heidän johdollaan syntyy viiden ruokalajin kokonaisuus yhden kattauksen ajaksi.

– Rakennamme menun tämän pohjoisen huippuraaka-aineen ympärille ja pääsemme käyttämään siitä harvinaisempia osia kuten häntää sekä mätiä, kuvailee Heikki Kivimäki tulevaa menua.

– Korkealaatuisen, kestävää kehitystä tukevan raaka-aineen kanssa työskentely herättää aina mielenkiinnon, kertoo Tommi Tuominen.

Maaliskuu on herkkusuille

Maaliskuun lopulla ravintolaruokailu eri puolilla Suomea alkaa toivottavasti olla jo normaaliajassa. Matkailijoita Lapissa riittää, vaikka varsinaiset hiihtolomaviikot ovatkin ohi. Kevätaika täyttyy peerinteisesti yritysvieraista ja yksittäisistä lomaseurueista.

– Ajankohdaksi tälle ainutkertaiselle tapahtumalle valikoitui hetki, jolloin Levillä on aikaa edustaa ja myös yritysvieraille tarjoutuu mahdollisuus maistaa Kahden Michelintähden menua, sanoo keittiöpäällikkö Jouni Laitila.

Pop up -tilaisuuteen mahtuu 100 asiakasta

– Tavallisena iltana pystymme palvelemaan 120 asiakasta kahdessa kattauksessa. Kahden Michelintähden Pop up -ravintolailta toteutetaan Fine Dine-elämyksenä kiireettömästi nautiskellen, minkä vuoksi ravintolavaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen sähköpostitse osoitteeseen  [email protected]

Illallista varten on mahdollisuus nauttia ravintolan listaviinejä tai illan menua varten luotu High End -viinipaketti harvinaisemmista kellariviineistä.

Viiden lajin herkut

Alkupalaksi lautaselle asettautuu kuningasraputartar, etikkakurkkua ja mallasleipää. Nautintoa jatkaa haudutettu kuningasrapu, tillikreemi ja rapukeksi, ylikypsän kuningasravun häntää, mango ja rapuliemi. Päälle paistettua kuningasrapua, possun spekkiä ja grillattua fenkolia. Jälkiruokana tarjoillaan sitruunaruoholla maustettua maitosuklaamoussea ja passionsorbettia.

King Crab Housen aukioloajat näet osoitteesta www.kingcrabhouse.fi