Jazzia vappuaattona 30.4. Mondellla

RaKaRe kokoonpano on mukana vappuaaton illassa. Kuva: Rovaniemen kulttuuritoimisto.

Kansainvälistä jazzin päivää vietetään maailmanlaajuisesti Vapun aattona 30.4.2022. Päivän suojelija on Herbie Hancock ja sitä vietetään Unescon alaisuudessa.

Rovaniemellä päivää on vietetty vuodesta 2013 lähtien. Tällä kertaa tapahtumapaikkana on Monitoritalo Monde, joka avaa ovensa myös aikuisille. Tilassa on anniskeluoikeudet, joten päivän ja jazzin kunniaksi on mahdollista nostaa kuohuva malja.

Lavalle nousee joukko paikallisia jazzin ammattilaisia, uusia ja vanhoja yhtyeitä. Päivän seniori lienee 21 – vuotias Rovaniemi Jazz Ensemble, joka soittaa suomalaista musiikkia jazz-vivahtein. Nuorin yhtye RaKaRe lähestyy teemaa omin sävelin ja äänimaisemin. Terho Keskitapio Band soittaa standardeja ja Keskitapion sävellyksiä. Vahvasti improvisaatioon luottava Jarring on monitaiteilija Jari Pulsan luotsaama trio. MIkko Silanderin johtama Sound of Consensen soittaa kunnianosoituksen pianisti Horace Silverille.

Jazzilta alkaa kello 19, ovet ovat avoinna kello 18 lähtien. Monitoritalo Monden liput 15 €, ennakkoon 10€ www.netticket.fi

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto