Vappuna käynnistyy Kilometrikisa

Kesä houkuttaa pyörän päälle. Kilometrikisassa on mukana useampi Lapin kunta ja Lapin ely-keskus. Tässä ihaillaan Ylläksen maisemia. Kuva: Lapin Materiaalipankki.

Vapusta alkaa syyskuun 22. päivään asti kestävä Kilometrikisa. Kisa kerää vuosittain kymmeniätuhansia pyöräilijöitä laskemaan minuutteja ja kilometrejä ja kirittämään itseä parempaan kuntoon.

Työyhteisöille pyöräilyhaaste on helppo ja hauska tapa tukea työntekijöiden aktiivista elämää. Etätöiden myötä monilla saattoi arkiliikkuminen vähentyä, kun työpaikoille ei tarvinnut viikoittain kulkea. Aikaa on vietetty paljon kotosalla lähipiirin kesken. Kilometrikisa kannustaa nyt polkemaan ja lisäämään yhteisöllisyyttä työpaikoilla yhteisen harrasteen parissa.

Minuutit ja kilometrit tärkeitä

Leikkimielisessä kisassa joukkueet kisaavat toisiaan vastaan siitä, kuka polkee eniten minuutteja ja kilometrejä. Iso osa Kilometrikisassa polkevista joukkueista on työyhteisöjä.

Mukaan pääsee helposti: Yksi henkilö ilmoittaa joukkueen kisaan ja muut liittyvät joukkueeseen. Poljetut kilometrit ja minuutit merkitään henkilökohtaiseen kalenteriin, josta ne lasketaan mukaan joukkueen yhteiseen tulokseen.

– Erilaiset liikkumista ja yhteisöllisyyttä tukevat kampanjat ja tempaukset ovat juuri se mitä nyt tarvitaan. Jos liikkuminen on jäänyt etätyön aikana vähemmälle, pyöräilystä on helppo aloittaa, koska vauhdin voi säätää itselle sopivaksi,  kannustaa Tuija Mikkonen Pyöräkuntien verkostosta.

Kilometrit ja minuutit Kilometrikisan kalenteriin helposti Polar Flow sovelluksen kautta. Sovelluksen avulla osallistuja pystyy myös helposti seuraamaan oman kuntonsa kehittymistä Kilometrikisan aikana.

Kuva: Tuija Mikkonen toimii Pyöräilykuntien verkostossa pyöräilyn edistämisen koordinaattorina ja on aktiivinen arkiliikkuja itsekin. 

Lappi mukana pyöräilykuntien verkostossa

Pyöräilykuntien verkostoon kuuluu 153 pyöräilyn edistämiseen sitoutunutta kuntaa. Lapin kunnista mukana verkostossa ovat Inari, Kittilä, Muonio ja Tornio. Muita lappilaisia toimijoita edustavat Ylläksen matkailuyhdistys ja Lapin ely-keskus.

Nyt siis baanalle ajelemaan!

Riitta Kemppainen-Koivisto