Kesälukemista löytyy blogista

Kirjakaapinkummitus -blogia pitää yllä Jonna Riikonen. Blogissa esitellään innostavia kirjoja ja toivotaan, että lukija innostuisi hankkimaan luettavaa. Kuva: Jonna Riikonen.

Jos et tiedä, mihin Lappia kuvaavaan kirjaan kesälomallasi tarttuisit, ota luettavaksi vaikka tämä: Katri Rauanjoen kirja Kesämerkit.

Bloggaaja nimimerkin Kirjakaapinkummitus takana tekee tutuksi tuoretta Rauanjoen romaania, jossa kuvataan saamelaista elämäntapaa. Bloggaaja esittelee kirjan perusidean ja mitä tunteita se hänessä, kirjan lukijassa aiheutti. Teksti ja tieto kirjasta sai myös paria henkilöä kommentoimaan ja kehumaan teosta.

Jos joku lukee kirjan ja selvittää, mikä häntä viehätti pitkin lukukokemusta, tulee jakaneeksi tärkeää tietoa useille ihmisille. Tälle bloggaajalle keskeiseksi tuli huomiot saamelaisten vaikeasta suhteesta suomalaisuuteen ja että saamelaisten kirjan päähenkilöiden elämä on vivahteikasta ja elävää. Tärkeää ovat historia ja kulttuuri ja se kaikki kuvataan bloggaajan mukaan arkisena elämän kuvauksena. Luonnon kuvaukset saavat hänet kaihoamaan Lapin kesää. Hillasoiden satoa, Lapin orvokkeja, puhtaiden purojen solinaa.

Tällaiset kerronnat innostavat lukijaa.

Kesämerkeissä tuodaan esille kolttasaamelaisuutta, jota bloggaaja toivoo käsiteltävän enemmänkin romaaneissa, ei vain tutkimuksen tai ihmettelyn kohteena.

Tästä bloggaajan sivulle: https://kirjakaapinkummitus.blogspot.com/2022/05/katri-rauanjoki-kesamerkit.html

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto