Saamelaismusiikin juhlaa Inarissa 5.-7.8.

Ca´ppesrää´ses-yhtyeenTero Harju ja Aimo Aikio esiintyvät Inarissa 6.8. Kuva: Mari Gauriloff.

Saamelaiset kirkkopäivät järjestetään Inarissa 5.-7.8.2022. Tapahtuman teema on Pyhä Tuli – Pyhä Kansa. Viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa saamelaisten musiikkiperinteet ovat vahva osa päivien ohjelmaa.

Perjantaina 5.8. järjestettävässä virsikonsertissa kello 19 esiintyvät Anna Näkkäläjärvi-Länsman ja Raimo Paaso. Virsiä veisataan perinteisellä veisuutavalla myös yhdessä.

Lauantaina 6.8. kello 19 konsertissa kuullaan koltankielisiä kappaleita, joita esittävät Tero Harjun ja Aimo Aikion yhteiskokoonpano. Anna Morottaja eli Karhu-Pekan Anna esittää konsertissa perinteisiä inarinsaamelaisia livđejä. Ingá-Máret Gaup-Juuso esiintyy konsertissa Tundra Electro yhtyeensä kanssa.

– Ydinasia on joiku ja joiuilla voidaan ilmaista monia asioita, tärkeimpänä tunteita. Tulen esittämään myös perinnejoikuja ja joikuja musiikin kanssa, Gaup-Juuso kertoo.

 

Lappilainen