Salla viehättää kunnassa liikkujaa

2.9.2022

Kirsi-Maria Luusua-Pudas On kesän aikana vieraillut itäisessä Lapissa: Kemijärvellä, Savukoskella, Pelkosenniemellä, Posiolla ja Sallassa. Hänen mukaansa vain Sallassa kunta on panostanut kuntakeskuksen ulkoiseen viihtyvyyteen.

– Tämä ei ole lukkarinrakkautta, vaikka kesädatsani onkin Sallassa ja olen siellä syntynyt. Eikä tämä ole vain tämän kesäinen asia, vaan jo useamman kesän kunnossapitoa. Siistit kukkalaatikot ja viheralueet, ei rääseikköä.

Luusua-Pudas on laskenut, kuinka monta kukka-astiaa hänen silmiinsä osui vajaan kolmen kilometrin matkalla. Niitä on 71 kappaletta.

– Olen huomannut, että kukat ovat samaa lajiketta ja kaikki astioiden kukat ovat samanlaisia.  Tällainen selkeä valinta näyttää yhtenäiseltä ja lisäksi lajikkeet ovat kestäviä. Puutarhurilla on ollut visio siitä, mikä näyttää hyvältä ja on kestävää.

Kuntakeskus ja tunturit hyvä pitää hoidettuna

 

Luusua-Pudas on erittäin tyytyväinen, että Sallan kunta panostaa keskustaajamaan eikä vain tunturiin ja kansallispuistoon. Näin ympäristöstä huolen pitäminen läpäisee koko kunnan.

– Kävimme myös retkeilemässä tunturissa ja joka paikassa luonto näyttäytyi hyvin hoidetulta. Poropuiston parkkipaikalla oli runsaasti autoja parkissa, joten luontomatkailijoita oli liikkeellä. Hyvä kansallispuisto!

Kuntakeskuksen viihtyvyys ei ole pelkästään matkailijoiden ilo, vaan siitä kiittävät myös kunnan asukkaat.

 

 

Kuvat: Kirsi-Maria Luusua-Pudas

 

 

 

 

 

Lappilainen