Ida Elina 10-vuotisjuhlakiertueella Korundissa

Ida Elinan konserttikiertue saapuu Rovaniemelle 9. marraskuuta, jolloin häntä kuullaan Korundissa.

Popkanteletar Ida Elina on tehnyt kanteletta tunnetuksi sekä Suomessa, että maailmalla jo 10 vuotta. Sen kunniaksi laulaja-lauluntekijä julkaisee uuden albumin Capital Letters sekä lähtee 10-vuotisjuhlakiertueelle. Hän kommentoi syksyn kiertuettaan:

– Ihanaa päästä jälleen pitkän tauon jälkeen kiertämään Suomea! Odotan erityisesti kohtaamisia ihmisten kanssa ja yhteisiä kokemuksia. Nähdään pian!

Kantele nykypäivän musiikkiin

Ida Elinalta ilmestyi keväällä 2022 kirja, joka on kertomus kanteleen uudesta noususta 2000-luvulla. Kirjan keskiössä on modernin popkantelettaren tarina ja se, miten syntyi ilmiö Ida Elina. Kirja sukeltaa epätoivon ja katkeruuden vuosiin, oman itsensä etsimiseen, hauraaseen unelmaan, elämää muuttaneeseen vuoteen. Kirjasta selviää, kuinka Pohjois-Pohjanmaan pikkukaupungin kasvatti nousi lopulta ympäri maailmaa kiertäväksi taiteilijaksi.

Popkanteletar on saanut työstään tunnustuksina Evento Awards Vuoden Esiintyjä -palkinnon, Vuoden Kantele -tunnustuksen ja radioiden Vuoden Joululevy -palkinnon. Lisäksi tuli voitto 1. kansainvälisten kantelekilpailujen ammattilaissarjassa. Tuoreimpana tunnustuksena Ida Elina on TOYP Suomi Vuoden Nuori Menestyjä 2021 -yleisöäänestyksen voittaja.

Ida Elina on kymmenen vuotta kestäneen taiteilijauransa aikana esiintynyt Suomen presidenttipari Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle, presidentti Tarja Haloselle ja tohtori Pentti Arajärvelle, presidentti Martti Ahtisaarelle, yritysjohtajille, poliittisille vaikuttajille sekä diplomaateille useissa eri maissa.

Vuosiin on mahtunut esiintymisiä myös ulkomailla mm. Pekingissä, Shanghaissa ja Hong Kongissa Suomen 100 -juhlavuoden kunniaksi, Beijing Arts 2020 Festivaaleilla, Shanghai International Indie Music Season 2020- ja Music by Design Shanghai -tapahtumissa. Konserttikiertueella on kierretty Yhdysvalloissa, Saksassa ja Japanissa, sekä ahkerasti Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomalaiselle yleisölle Ida Elina on tullut tutuksi lukuisten tv-esiintymisensä lisäksi erityisesti Linnan Jatkoilta ja Linnan Juhlista.

Ida Elina 10-vuotisjuhlakiertue

Kiertue alkoi elokuussa ja jatkuu pitkin Suomea. Lokakuussa häntä kuullaan 22.10.  Helsingin Savoy-teatterissa, 28.10. Kangasala Kangasala-talolla ja 30.10.  Oulaisten Musiikkiviikoilla.

Rovaniemen Korundiin Ida Elina saapuu 9.11., jolloin konsertt alkaa kello 19.

Kiertue päättyy 24.11.  Muuramen kirkkoon, jossa konsertti alkaa kello 18.

Lokakuun liput saa osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/ida-elina/

Rovaniemen konserttiin https://www.ticketmaster.fi/event/ida-elina-10-vuotisjuhlakiertue-lippuja/311997 ja Muuramen konserttilipun voi ostaa ovelta.

Riitta Kemppainen-Koivisto