Kittilään lennetään Saksasta ja Ranskasta

Lappiin laskeutuu eri lentokentille yli 10 eri lentoyhtiön konetta talvisesongin aikana. Kittilään suoria lentoja odotellaan Saksasta, Ranskasta, Latviasta ja Britanniasta. Kuva: Eurowings

1.11.2022

Saksalainen lentoyhtiö Eurowings ja ranskalainen lentoyhtiö Air France aloittavat suorat lennot Düsseldorfista sekä Pariisista Kittilään.

Eurowings aloittaa operoimaan 24. joulukuuta ja reitti lennetään kerran viikossa lauantaisin aina 25. maaliskuuta saakka. Air France aloittaa suorat lennot Pariisin Charles de Gaullen kansainväliseltä lentoasemalta Kittilän lentoasemalle 10. joulukuuta ja väliä lennetään maaliskuun 12. päivään saakka.

– Olemme iloisia, että sekä Air France että Eurowings laajentavat tarjontaansa Kittilään! Viime vuoden vilkas talvisesonki ja vuotta 2019 suurempi tilauslentojen määrä osoittivat, että Lapin matkailu jatkaa kasvuaan, kertoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

Keski-Eurooppa suuntaa Lappiin

Lentoyhtiöt ovat huomanneet kysynnän kasvun Keski-Euroopasta Suomen Lappiin. Viime talvena, kansainvälisistä vieraista rekisteröityneiden yöpymisten mukaan, eniten Levillä ja Ylläksellä kävivät keskieurooppalaisista britit, ranskalaiset ja hollantilaiset. Leville jo pitkään matkustaneiden brittien ja saksalaisten rinnalle kasvavaa kiinnostusta oli nähtävissä hollantilaisten lisäksi belgialaisten ja espanjalaisten keskuudessa. Düsseldorfin lentokentän vaikutusalueeseen kuuluvat saksalaistan lisäksi myös belgialaiset ja hollantilaiset.

– Olemme iloisia näistä uusista kansainvälisistä yhteyksistä, koska niiden avulla pystymme tasamaan talven kausivaihteluita ja tukea matkaa kohti ympärivuotista matkailua. Suomalaisilla on lomat aina samaan aikaan, joten näille välikausille haluamme saada kansainvälisiä vieraita. Välikausille saadut kansainväliset vierailijat ovat myös uutta ja erilaista kohderyhmää, joille meillä on täällä pohjoisessa paljon tarjottavaa. On hienoa huomata Lapin vetovoima näiden lisääntyneiden reittilentojen myötä. Kittilän lentokenttä palvelee alueen tunturikeskuksia, kuten Leviä ja Yllästä, mutta myös Muonioon sekä Enontekiöön matkustavia vierailijoita, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Riiasta ja Münchenistä Kittilään lauantaisin

Kittilä on saavutettavuuden osalta hienossa asemassa, sillä alkavalla talvikaudella suoria lentoja Keski-Euroopasta tekevät myös lentoyhtiöt Lufthansa sekä AirBaltic, jotka ovat jo aikaisemminkin lentäneet Kittilään. Lentoyhtiöiden reitit jatkuvat hyvän kysynnän vuoksi ja molemmat lentoyhtiöt lentävät 17. joulukuusta lähtien kerran viikossa lauantaisin. AirBaltic lentää Riikasta Kittilään 11. maaliskuuta saakka ja Lufthansa Münchenistä Kittilään maaliskuun 25. päivään saakka.

Kaikille olemassa oleville kansainvälisille lentoreiteille koitetaan löytää myös jatkuvuutta, esimerkiksi ensi kesä- ja syyskausille palvelemaan entistä paremmin pohjoisen ympärivuotisuustavoitetta.

Teksti: Visit Levi