Nuorttijoen harrikisa oli lappilaiskalastajien juhlaa

Nuortin harrikisassa mitattiin komeita kaloja. Kesän aikana moni kalastaja pääsi paistamaan saalista jokivarressa.

Perinteinen Nuorttijoen harrikisa kalastettiin kesällä Savukosken Nuorttijoella.

Koko kesän kestäneessä kisassa mittakourulle Tulppion Majoille tuotiin 34 kalaa. Saalin alamitta oli kisassa 38 senttiä ja sarjoina alle 15 -vuotiaat ja yleinen sarja.

Kukin kalastaja sai mittauttaa tähän ilmaiseen kisaan kolme kalaa. Nuorten sarjassa pohjoisen pojat Akseli Pulska, Niila Matero ja Jonte Meriviita jättivät etelän Niilo Arolle tämän sarjan jaetun voiton. Akseli nappasi Niilon kanssa 42,0 sentin kalan.

Yleisessä sarjassa lappilaiset naiskalastajat olivat ylivoimaisia Piia Tarkan voittaessa kisan 49,9 -senttisellä harjuksella. Hyvänä kakkosena oli Seija Kumpula (49,2 cm). Kisan kolmonen, Kemijärven Rauno Mikkola jäi kakkossijasta yli kaksi senttiä (47,0 cm).

Palkintoja kisaan olivat lahjoittaneet muun muassa Kuusamon Uistin Oy, Metsähallitus, perhonsitoja Petri Nyström, Vapaa-ajan Kalastaja -lehti ja Perhokalastus -lehti. Kisan järjestäjä Tulppion Majat tarjosi yleisen sarjan voittajalle viikon majoituksen ja Metsähallitus viikon kalaluvan Nuortille ensi kesälle. Lisää tuloksia palkintoineen löytyy sivulta hannu.nettihotelli.org / Ajankohtaista.

Tulppion Majojen päärakennuksessa oli kesän ajan kolme näyttelyä. Kalastusseura Nuortin Elinkautiset keräsi Ruokaviraston lohiloistutkimukseen harjusten rinta- ja selkäeviä 30 kalasta.

-Meillä oli tosi vilkas kesä Tulppiossa, ei ihan niin vilkas kuin edelliskesänä, mutta paljon oli asiakkaita. Seuraava kalastuskausi ja Nuortin harrikisa 2023 käynnistyvät 1. kesäkuuta ensi vuonna, tervetuloa kisaamaan, toivottaa Tulppion Majojen Niko Lakela.

 

 

Teksti ja kuva: Hannu Kostilainen