Joulupukki suukon sai…

Kun Joulupukki suukon sai. Klinikalla yhtä aikaan vieraillut koira antoi Joulupukille suukon.

Tällä viikolla on varmaan nähty vilauksia punatakkisesta valkoparrasta siellä täällä. Koulun juhlissa, Napapiirillä, keskustan kauppojen käytävillä ja pikkujouluissa. Varmaan myös lentokoneissa ja lentokentillä on nähty vilauksia joulupukista tonttuineen.

Joulupukki teki visiitin joulun alla myös Evidensian Eläinlääkärikeskus Kieppiin Rovaniemellä.

Punanuttu ja Zelda

Yllätys oli, kun ovesta astui sisään hieman erityisempi asiakas. Tuttu herra koko komeudessaan asteli sisään rakkaan koirakaverinsa kanssa.

 

 

 

Kuva: Joulupukki ilmoittaa Zelda-koiransa terveystarkastukseen asiakaspalvelussa työskentelevälle Sara Karjalaiselle.

 

Pukin koira Zelda tervehti innokkaasti klinikan henkilökuntaa, istahti penkkiin odottamaan vuoroaan ja jututteli muitakin vierailijoita.

Rakas Zelda oli tehnyt pitkän matkan Korvatunturilta asti terveystarkastukseen, sopivasti ennen joulun suurinta tohinaa ja kiirettä.

Mikä ilo olikaan, kun hännän heiluttaja oli päässyt reissun päälle ja vierailemaan tutussa paikassa tarkkaan huolta pitävän isäntänsä kanssa!

Alkuun Zelda pääsi eläinlääkäri Aino Perttusen tarkistettavaksi.

Kuvat: Ennen vastaanottoa Zeldan paino punnitaan.

 

 

 

 

Eläinlääkäri Aino Perttunen tarkastaa Zeldan kunnon. Säännölliset terveystarkastukset ovat tärkeitä ja voivat ennaltaehkäistä sairauksia.

 

Ennalta ehkäisy on tärkeää niin ihmisille kuin kaikille eläimille. Kun vie koiransa säännöllisesti terveystarkastukseen, voidaan koiran oireet huomata aikaisessa vaiheessa. Tällä kertaa vierailun tarkoitus oli paitsi tarkastuttaa lemmikin kunto, myös saada vinkkejä tulevan juhlan viettoon.

Suo hyvä joulumieli myös koirallesi

Eläinlääkäriltä Joulupukki saikin arvokkaita ohjeita siitä, mitä asioita koiran kanssa kannattaa jouluna huomioida. Samalla kun Perttunen tarkasti koiran kuntoa, hän muistutti Joulupukkia suklaan ja kinkun vaaroista.

-Paras pitää kinkku pois koiran ulottuvilta, ettei tule vatsa kipeäksi tai suolitukosta kinkun verkosta, jos sitäkin pääsee maistelemaan. Ja joulusuklaat on myös laitettava jonnekin ylös kaappiin, ettei Zelda pääse niihin käsiksi, Perttunen neuvoi Joulupukkia.

– Myös joulukoristeiden ja kynttilöiden kanssa kannattaa lemmikkikodeissa olla varovainen. Kun ennakoidaan monet kodin vaaratilanteet, voidaan joulun pyhät viettää ilman keskeytyksiä ja yllättäviä eläinlääkärireissuja.

Ihmisten jouluruoat eivät kuulu koiralle

Joulupukki ei ole käynyt vielä urkkimassa muorilta ja tontuilta, mitä joulupöydässä on tarjolla, mutta hän aikoo vahtia tarkasti, ettei Zelda pääse maistelemaan ihmisten herkkuja.

Vuosia sitten Zelda-koira pelastettiin huonoista oloista. Kaikesta huolimatta koira on pysynyt terveenä ja käyttäytyy reippaasti. Nyt koira lähestyy keski-ikää, arvioitu ikä on neljän ja kuuden vuoden väliltä. Zelda on Joulupukille hyvin rakas ystävä.

Eläinlääkärin viesti kuuluu kaikille tuleville lemmikin omistajille:

-Muistakaa, että koirasta huolehtimiseen pitää sitoutua pitkäksi aikaa. Aamuin, illoin, satoi tai paistoi, koiran on päästävä ulos. Koirat ovat rakkaita eläimiä ja täysin ihmisten vastuulla, Joulupukki muistuttaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Koskaan ei voi tietää, missä Joulupukin tapaa ennen jouluaattoa. 

 

 

 

Teksti: Virpi Perälä, Lappilainen.

Kuvat: Anu Mäkinen.