Helmi-palkinto 2023 maahanmuuttajatyön vapaaehtoistoimijoille

Pohjolan Osuuspankin myöntämää Helmi-palkintoa on jaettu Lapin eri kulttuurialan toimijoille vuodesta 2006 lähtien. Kuva: Sirkka Ollonen.

Pohjolan Osuuspankki myöntää vuosittain Pohjois-Suomen elinkeinoelämän yhden merkittävimmistä tunnustuspalkinnoista, 10 000 euron suuruisen Helmi-palkinnon.

Tänä vuonna Helmi-palkinto jaettiin kahden toimijatahon kesken.

Palkinnon saivat Arktiset maahanmuuttajat AMA ry ja ukrainalaisten perheiden avustustyötä tekevät vapaaehtoiset.

Kuva: Pohjolan Osuuspankin Helmi-palkinnon myöntämisestä vastaa työryhmä. Tänä vuonna siihen kuuluvat toimitusjohtaja Mikkonen Kokkonen, maakuntajohtaja Mika Riipi, Rovaniemen kaupungin vapaa-ajan palveluiden palvelualuepäällikkö Merja Tervo ja kuvasta puuttuva Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi. Palkinto luovutettiin 16.2.2023 Arctic Light hotellin tilaisuudessa. Kuvassa myös tunnustuspalkinnon 2023 saaneitten tahojen edustajat. 

Kiitos tehdystä työstä

Tunnustus annettiin kiitokseksi toiminnasta Lapin hyväksi.

– Kuulosti hienolta, kun meidän toiminnasta sanotaan, että se on ansiokasta ja olemme olleet mukana luomassa tulevaisuudenuskoa ihmisille, kertoi tunnelmistaan puheenjohtaja Intisar Mushaileh, joka oli vastaanottamassa tunnustusta ja kaunista kukka-asetelmaa yhdessä yhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtajan ja perustajajäsenen Muhammad Khanin kanssa.

Helmi kunnioittaa kulttuurin voimaa

Helmi-palkintoa on jaettu vuodesta 2006 alkaen.

Vuosien saatossa saaneet sen ovat saaneet noutaa mm. Antti Tuisku, Jutarinki ry, rock-yhtye SomBy, Hetan Musiikkipäivät ry, Sodankylän elokuvafestivaalit ry, taiteilija Merja Aletta Ranttila, Niillas Holmberg, Rovaniemen Wanhat Markkinat ry, Skábmagovat – alkuperäiskansojen elokuvafestivaali, Sirkus Taika-Aika, näyttelijä Pirjo Leppänen, Säveltäjä Outi Tarkiainen, parahiihtäjä Sini Pyy, Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokas, Lapin Metsämuseo ja moni muu kulttuurin ja hyvinvoinnin edistäjä.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto