Satojen eläinten koti Kakslauttasella

Suomenhevosten kyydissä pääsee Kakslauttasessa vaikka bongaamaan revontulia. Kuva: Kakslauttanen Arctic Resort Oy.

35 poroa, 8 hevosta ja 150 huskya. Tällainen määrä eläimiä löytyy Kakslauttasen Arctic Villagessa.

Niiden kanssa pääsee halutessaan bongaamaan revontulia kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa vaihtoehtona moottorikelkalla liikkumiseen.

Huskyjä pääsee ohjastamaan itse

Vauhdikasta menoa saa koiravaljakkoreessä. Kelkkaletkassa taivaltavat huskyt kahden ihmisen voimin; toinen saa ohjastaa ja toinen istua kyydissä.

Kakslauttasen siperianhuskyt ovat puhdasrotuisia arktisia koiria. Niiden on kyettävä yöpymään ulkona, mihin välttämättä risteytetyt tai lyhytkarvaisemmat yksilöt eivät pysty.

Matkailijalle mielikuvan todentuminen sinisilmäisistä pystykorvista, jotka ovat ihmisystävällisiä, on tärkeää. Tosin tyypillisesti huskeilla on eriväriset silmät. Toinen voi olla sinen ja toinen ruskea tai jopa punainen.

Suomenhevonen viihtyy lumen keskellä

Suomenhevonen voi olla kummajainen ulkomaalaiselle turistille. Hevonen on kyllä tuttu matkaajalle, mutta se voi olla yllätys, että suomenhevonen, joka on oma rotunsa, viihtyy arktisissa oloissa ja tarpoo mielellään lumessa.

Pohjoisen oloihin tottunut hevonen on jalostettu Suomen vaativiin ilmastollisiin olosuhteisiin. Rotu on sitkeä, uskollinen ja rauhallinen.

Kakslauttasessa ratsastusretkelle voi lähteä rauhaisaan luontoon tai eräilemään useammaksi päiväksi ympäri vuoden. Monipuolisuutensa ansioista vahvat hevoset ovat myös mainioita rekihevosia. Niitä voi myös valjastaa jopa kaksin kappalein reen eteen, jolloin suurempikin porukka pääsee rekiajelulle.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto