Loopiloo valloitti Rovaniemen

Loopiloon tunnelma on lasten mieleen, heleitä pastellivärejä ja runsaasti leikittävää.

Loopiloo Indoor Playgroundin omistaja ja toimitusjohtaja Nasin Eskandari on 32-vuotias.

Nuoresta iästä lähtien hän tiesi, että hänen kohtalonsa on työskennellä lasten kanssa.

-Opiskelin lasten psykologiaa Iranissa ja neuropsykologiaa Ranska-Bordeaux’ssa. Onnistuin hankkimaan myös muutamia varhaiskasvatukseen ja lasten valvontaan liittyviä tutkintotodistuksia Ranskassa, kuten BAFA-brevet d’aptitude aux fonctions d’animateurs, joka vastaa nuorisotyöntekijän pätevyyttä.

– Unelmani on aina ollut päiväkodin pyörittäminen.

Iranista kaikki alkoi

18-vuotiaana Nasin aloitti uransa lasten kanssa amerikkalaisessa lastentarhassa nimeltä ”Bunny Joe” Teheranissa, Iranissa.  Myöhemmin työn ja opiskelujen lomassa kului neljässä eri päiväkodissa.

– Lopulta minusta tuli englannin kielen valvoja yhdessä Teheranin kuuluisista päiväkodeista. Sitten 23-vuotiaana muutin Ranskaan jatkamaan opintojani, ja tapasin espanjalaisen mieheni. Säilytin samalla aina iloni työskennellä lasten kanssa ja lastenhoidosta kertyi kokemusta kolmesta eri koulusta Bordeaux’ssa. Viimeinen työpaikkani ennen Suomeen muuttoa oli toimia 18 eri kansainvälisen koulun, UP2KIDSin, ohjaajana.

Intohimo, kärsivällisyys ja ymmärrys ovat kolme olennaista ominaisuutta, jotka Nasin on kehittänyt varhaiskasvattajana. Nämä arvot ovat auttaneet häntä kouluttamaan yli 13 vuotta kestäneen kouluttajauran aikana.

-Kokemukseni ja rakkauteni lapsia kohtaan saa minut jatkamaan.

Oma yritys Loopiloo syntyi

– Loopiloon tarina alkoi siitä, kun sain poikavauvani. Mieheni ja minä tajusimme nopeasti, että koska meillä ei ole perhettä Suomessa, meillä ei ole paikkakunnalla paikkaa, jossa vauvamme saisi hoivaa. Toki on avoimia päiväkoteja, mutta ei silloin keskikesällä ollut mitään. Juhannuksena maalasin lasten kasvoja yhdessä tapahtumassa ja huomasin, että kaupungissa ei ole lapsiyhteisöä tai aktiviteettipaikkaa, vaikka tarvetta sellaiselle olisi.

Vuonna 2022 mieheni avasi Wondeerlapland safariyrityksensä. Saimme jatkuvasti pyyntöjä tai suosituksia kiertueemme vieraiden lapsista huolehtimisesta, ja näin syntyi idea Loopiloosta.

-Lokakuussa 2022 avasin Loopiloon virallisesti.

 

KUVA: Loopiloo sopii hyvin myös erilaisten lastenjuhlien pitopaikaksi.

 

 

Eri kielillä lasten kanssa

Loopiloo on ENGLANTILAINEN sisäleikkipaikka, jossa tarjotaan lastenhoitopalveluja.

-Ei ole väliä kuinka vanha lapsi on, aina on jotain tekemistä. On legoja, palapelejä ja leluja tai vaan mukavaa tekemistä, kuten käsitöitä ja origameja. Loopiloo on ylpeä voidessaan tarjota turvallisen, puhtaan ja virikkeellisen ympäristön Lapin lomien matkailijoiden lapsille, taaperoille ja vauvoille tai uusille tai kiireisille paikallisille vanhemmille.

Loopiloo ei ole vain leikkipaikka!

Loopiloossa on leikkirakennelma yli 4-vuotiaille lapsille, pienempi levikkialue alle 4-vuotiaille taaperoille ja ilmastoitu, viileä erityisen yksityinen huoneen vauvoille nukkumista varten sekä täysin varustettu ja käyttökelpoinen keittiö, jossa on istuimet lapsille.

-Rakastan sitä, että kyse ei ole vain lastenhoitopalveluista, vaan järjestämme myös teemasyntymäpäiviä tai juhlia ja olemme juuri lisänneet ohjelmaosuuksia erityyppisille koululaisryhmille. Valittavana on Äiti ja lapsi- kursseja yli 1-vuotiaille lapsille äiteineen, taide- ja käsityötyöpajoja ja jopa ruoanlaittokursseja yli 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Järjestämme myös marjastusretkiä tai pyöräilypäiviä metsässä lapsiryhmille keväisin ja kesällä. Lapset voivat pitää hauskaa ja oppia englantia samanaikaisesti. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Loopilooa voidaan käyttää erilaisiin vuosittaisiin tapahtumiin tuomaan kaikki yhteen joulun ja pääsiäisloman aikaan. Haluamme tarjota tilaa ja ohjelmaa myös muille tilaisuuksille, jotta voimme juhlia ja tuoda iloa.

Lisää mahdollisuuksia ja tulevaisuuden suunnitelmia

-Olen luonut Loopiloon, ei vain lapsille, vaan yhteisölliselle paikalle, jotta voisimme viettää aikaa yhdessä, kasvaa ihmisinä ja pitää hauskaa. Olen niin iloinen menestyksestä ja tavasta, jolla kaikki ovat omaksuneet Loopiloon arvot, ja olen niin innoissani nähdessäni, mitä lisää meille on luvassa. Tällä hetkellä meillä voi olla palveluja englanniksi, espanjaksi, ranskaksi ja persiaksi, joita puhun sujuvasti.

-Seuraava suunnitelmani on oppia lisää suomen kieltä mahdollisimman pian, jotta suomalaiset lapset saisivat parempia palveluita. Käytämme tällä hetkellä TE-toimiston työkouluttajaa ja vuokratyöntekijöiden työtä suomalaisten palveluiden tuottamiseen.

KUVA: Pientenkin kanssa ajankulua riittää ja rauhoittavaa, turvallista seuraa. 

 

 

Children enjoy in Loopiloo

Last year started a new free time activity to children in Rovaniemi. The owner Nasin Eskandari,32 is the owner and CEO of the Loopiloo Indoor Playground.

-I knew my destiny was to work with children. I studied Children’s Psychology in Iran and Neuropsychology in France-Bordeaux. I was also able to earn some diplomas related to early childhood education and supervising children in France such as BAFA-brevet d’aptitude aux fonctions d’animateurs, that is one of the youth worker qualifications. My dream has been always to run a kindergarten.

Life in Iran was a start

At the age of 18 Nasin started her career with children in an American kindergarten called “Bunny joe” in Tehran, Iran. Later on working and studying in the same time, she worked in four different kindergartens.

– Finally, I became the English supervisor of one of the famous Day cares in Tehran. A little while after, at the age of 23, I moved to France to continue my studies. There I met my Spanish husband, whilst always maintaining my joy of working with children, from babysitting to working in three different schools in Bordeaux. My last job before moving to Finland was being supervisor of 18 different international schools called UP2KIDS.

Large work history with children helped the future plans

Passion, patience and understanding are three essential qualities Nasin has developed as an early childhood educator. These values have helped her to educate over 13 years throughout her educator career.

-My experience and love for kids is what makes me keep going.

 Startimg the business – Loopiloo

The story of Loopiloo began at the time Nasin had her baby boy. Together with her husband she realised quickly, that there were no near family members in Finland, and they had no place to leave their baby locally to get any day care.

-Ofcourse here are open day-cares, but nowhere to take care of a young baby at that time. It was midsummer, I was painting children’s face for an event and noticed the lack of a children community or activity schedule in the city of Rovaniemi.

It was 2022 when husband opened an own safari company called Wonderlapland. Family kept receiving requests or recommendations for looking after the children of the guests on Wonderlapland tour, and thus the idea of Loopiloo was born.

-In October 2022 I officially opened Loopiloo.

Working language is English

Loopiloo is an ENGLISH indoor playground where they provide babysitting services. It does not matter how old the child is, there is always something to do. From slides to puzzles and toys, or just making some nice handcrafts and origamis. Loopiloo prides itself on providing a safe, clean, and stimulating environment for children, toddlers and babies of travelers on their Lapland holidays or new or busy local parents.

Loopiloo is not just a playground!

At Loopiloo, you will find play structure for children over the age of 4, a smaller play area for toddlers under the age of 4 and a chilled special private room for babies to sleep as well as a fully equipped and usable kitchen with seating to accommodate children.

-What I love about Loopiloo, is that it’s not only about babysitting services. We also organise theme birthday parties and have just added to our roster different types of extracurricular classes for children. Families can choose courses like “Mommy and me” to children over one year old. We have art and craft workshops and even cooking classes for children over 4 years. We also organise Berry picking tours or biking days in the forest for groups of children in the spring and summertime. Kids can have fun and learn English at the same time.

-Last but not least our place can be used for different annual events to bring everyone together for Christmas, Easter holiday and any other occasions that we can celebrate and bring joy.

More possibilities and future plans

-I have created Loopiloo not only for kids, but for a place of community, to spend time together, grow and have fun. I am so happy for the success and the way everyone has embraces the Loopiloo values, and I am so excited for seeing what lies in store for us. At this moment we can have services in English, Spanish, French and Persian which are the languages I speak fluently. My next plan is to learn more Finnish language as soon as possible to have better services for Finnish children. We currently use the work trainer from TE-toimisto and temporary worker employment for giving Finnish services.

 

 

Ahad Maroufi