Ilmaiseksi eroon romumetalleista ja romuajoneuvoista

Kuva: Lapeco hoitaa vanhat romut pois toukokuun 29. päivä, kunhan asiasta on tehty ilmoitus 19.5. mennessä. Kuva: Lapeco.

Lappilaisilla auton romujen omistajilla on mahdollisuus päästä turhasta omaisuudestaan eroon ilmaiseksi. Lapecon noutopalvelu toimii toukokuun lopulla useassa eri kunnassa.

Kotitalouksille tarkoitettu jätehuoltopalvelu ecoNOUTO kerää 29.5.2023 alkaen Lapin yhdeksässä kunnassa suurikokoiset romumetallit ja romuajoneuvot suoraan kiinteistöiltä. Nouto tulee tilata 19.5. mennessä.

Romuja ja rojuja

Lapecon jätehuoltopalvelu ecoNOUTO on kerännyt jo useana vuonna kiinteistöjen pihoilta suurikokoiset metalliromut sekä romuajoneuvot maksutta. Viime vuonna tehtiin yhteensä 103 noutoa. Määrä pysyi miltei samana vuoden 2021 noutomäärän kanssa.

ecoNOUTOON öljykattilat ja öljysäiliöt

Noutoon soveltuvia suurikokoisia metalliromuja ovat esimerkiksi öljykattilat ja metalliset öljysäiliöt. Noutoa varten säiliöstä tulee olla pesutodistus. Asiakkaan tulee huolehtia, että metalliromut ja noudettava romuajoneuvo ovat kuorma-autolla esteettömästi noudettavissa keräyksen aikana. Kuorma-auton tulee päästä lastausta varten noudettavien ajoneuvojen ja metalliromujen viereen.

Kuntayhtymä kehottaa myös huolehtimaan, ettei romuajoneuvosta pääse vuotamaan nesteitä tai öljyjä eikä ajoneuvon sisälle ole pakattu mitään. Romutukseen luovutettavasta ajoneuvosta tulee toimittaa valtakirja 19.5. mennessä. Tietojen puuttuessa ajoneuvoa ei noudeta.

9 kuntaa mukana

ecoNOUTO palvelee vuosittain Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Noudon voi tilata ympäri vuoden, mutta kesän 2023 noutotilaus tulee tehdä 19.5. mennessä Lapecon nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Tämän jälkeen tehdyt tilaukset kirjautuvat seuraavalle vuodelle. Romuajoneuvojen vastaanotto palvelee ympäri vuoden Ivalon, Kemijärven, Kittilän ja Sodankylän ecoASEMILLA.

Palvelun tarkoitus on tuoda jätehuoltopalveluja lähemmäksi haja-asutusalueella. Palvelun kustannuksia katetaan jätehuollon perusmaksulla.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto