Savurafla Kotisaari avautuu kesäksi grilliruoan ystäville

Savurafla on viime kesältä hyväksy osoittautunut iltapaikka ruokailulle ja saarimiljöön historiaan tutustumiselle. Tänä kesänä toiminta jatkuu uusin ilmein. Kuva: Lapland Hotels.

Viime kesänä avattu uusi ruokailukokemus Rovaniemellä osoitti, että kyseiselle venematkan takaiselle saariretkelle on kysyntää. Tänä vuonna kokemusten saaminen onnistuu niiltäkin, jotka eivät vielä ehtineet mukaan tukkilaisperinteen ja barbeque-ruokailun yhdistelmää kokemaan.

Kesäkuun puolivälissä alkava kausi kestää elokuun loppupuolelle saakka. Tarjolla on savustettuja grilliannoksia ja tarjolla on kolme vaihtuvaa, grillattua lihaa herkullisten lisukkeiden kera. Menuun on lisätty asiakkaiden toiveista kahvi sekä vaihtuvat jälkiruoat.

Kuva: Tunnelma Kotisaaren jokimaisemissa ja saaressa käyskentely on rennon letkeää. Kuva: Lapland Hotels.

– Tarjolla on muun muassa härän briskettiä, härän ribsejä, possun kylkeä ja pullet meats –lajitelma. Kaikki proteiini savustetaan paikan päällä, Kotisaaren oikealla savustusuunilla. Lisukkeina tarjoilemme muun muassa mac and cheesea ja coleslawta, kertoo Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.

 Savustuksen suosio on nousussa

Savurafla sijaitsee Kotisaaren vanhassa venevajassa Rovaniemellä ja sinne pääsee vain veneilemällä Kemijokea pitkin. Ravintola kunnioittaa saaren historiaa tukkilaisten tukikohtana ja historia elää edelleen saaren vanhoissa rakennuksissa.

Savuraflan keittiö- ja savustusmestarina toimii Veli-Matti Nousiainen, joka oli mukana myös viime kesänä konsultoimassa savustukseen ja resepteihin liittyen.

– Savustus on vanha ja perinteinen ruuanlaittotapa, joka oli ennen vanhaan tärkeässä osassa suomalaista ruokakulttuuria. Nyt savustus on jälleen vahvassa nosteessa, Nousiainen kertoo.

– Sain kipinän BBQ-savustukseen viitisen vuotta sitten. Aluksi opettelin ja testailin savustusta kotona, sittemmin savustus on tullut osaksi myös työtä useissa eri projekteissa ympäri Suomen. On hienoa, että nyt pääsen toteuttamaan intohimoani Savuraflan uniikissa ympäristössä, jatkaa Nousiainen.

Varauskirja täyttyy pikavauhtia

Savurafla on avoinna 15.6.–26.8.2023. Pöytävarauksia on voinut tehdä 8.5. alkaen, ja pöytiä on varattu ennätysvauhtia – osa kattauksista on jo nyt varattu loppuun. Viime vuodesta poiketen ravintolassa järjestetään yksi kattaus illan aikana torstaista lauantaihin klo 19.

– Viime vuonna kattauksia oli illan aikana kaksi. Yhdellä kattauksella varmistamme, että vieraat saavat nauttia Kotisaaren tunnelmasta kaikessa rauhassa. Tämä oli asiakkaiden vahva toive, että saaressa voisi viettää aikaa hieman pidempään, taustoittaa Tero Mäntykangas.

Omallakin veneellä tulo saareen onnistuu

Savuraflan tunnelmaa pääsee aistimaan myös ilman ennakkovarausta vapaasti ravintolan aukioloaikoina. Paikan päälle voi tällöin saapua omalla veneellä.

– Niille, jotka eivät ole varanneet menua ennakkoon, on tarjolla pientä purtavaa, muun muassa brisketti-burger ja tietysti hyviä drinkkejä, jatkaa Mäntykangas.

Menun hinta on 54 € aikuisilta ja 15 € alle 14-vuotiailta. Menun hinta sisältää venekuljetuksen saareen jokiveneellä Nätynginnokan matonpesupaikalta noin 10–15 minuuttia ennen kattausta. Savuraflassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia keskiviikosta sunnuntaihin.

Varaukset ja lisätietoa: https://www.laplandhotels.com/FI/savurafla.html

 

Riitta Kemppainen-Koivisto